29 / 04 / 2024

Satya İnşaat'ın sahibi Yılmaz Aydoğan sektöre giriş hikayesini anlattı!

Satya İnşaat'ın sahibi Yılmaz Aydoğan sektöre giriş hikayesini anlattı!

2005 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe satış ve pazarlama alanında çalışan Yılmaz Aydoğan, müteahhitliğe soyundu.



Evrenin ilk dilinde güven ve dürüstlük anlamına gelen Satya adıyla şirket kuran Yılmaz Aydoğan, sektöre adım atma hikayesini şöyle anlattı: “Tuzla’da bir projenin satış işini üstlendik. Proje geliştiren ortaklar finansal durumlarının güçlü olduğunu söyledi. İşe başladık, ruhsat alınmıyor. Meğer ruhsat alacak paraları bile yokmuş. O projede zorlandık ama iskânı alıp evleri teslim edip sonuçlandırdık. Ben ‘bu işi  hakkıyla yapacağım’ dedim ve kendi şirketimi kurdum.”


500 MİLYAR DOLARLIK


İlk etapta 18 dairelik sonra 24 dairelik projeler yaptığını belirten Aydoğan, şimdi Tuzla ve Pendik’te 2 konut projesi için çalıştıklarını dile getirdi. 188 konutluk KriyaTime Tuzla’da satışları tamamlamak üzere olduklarını belirten Aydoğan, “Pendik’te ise 340 daire ve 25 ticari üniteden oluşan bir proje hayata geçireceğiz. 2 projemizin değeri 370 milyon lira. 100 bin metrekare satılabilir alan ortaya çıkacak” dedi. Her yıl en az 500 dairelik bir konut projesi hedeflediklerini dile getiren Aydoğan, yeni konut yatırımlarının Kurtköy ve Kartal’da olacağını söyledi.


Satya’nın, sürekli ‘doğruluk ve dürüstlük’ vurgusu yapmasına ilişkin de Aydoğan, şunları söyledi: “Biz insanlara ne vaat ediyorsak onu yapacağız. Evleri zamanında teslim edeceğiz, hangi malzeme için garanti verdiysek onu kullanacağız.”


Yatırım amaçlı konut alacak kesime ve orta gelirli vatandaşa odaklandıklarını belirten Aydoğan, şunları söyledi: “Çalışanlarımızın çoğu finans sektöründen. Finansbank’tan 17 kişi aldık. Belli aralıklarla müşteriyi arıyor ‘eviniz bu kadar prim yaptı, satalım mı, devam mı edelim’ diye soruyoruz.”


DÜRÜSTLÜK İDDİASI TEPKİ ÇEKTİ


BİR inşaat şirketi olarak dürüstlük vurgusu yapmalarının bazı şirketleri rahatsız ettiğini belirten Satya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, “İstanbul İnşaatçılar Derneği’ne üyeyiz. Buraya ‘kim bunlar’ diye şikayet gelmiş. ‘Dürüst olacağım’ dedim uyarı yazısı aldım. Bizi arayıp takdir edenler de oldu. Tabii ki sektörde işini doğu yapan kurumsal firmalar da var. Biz de onlardan biri olmak istiyoruz” dedi. 


Hürriyet / Gülistan ALAGÖZ


Geri Dön