08 / 07 / 2024

Schengen vizesine zam geliyor!

Schengen vizesine zam geliyor!

Schengen vizesi ücretlerinde yüzde 12 oranında artış olacağı kaydedildi. Buna göre Schengen vizesi için temel ücret yetişkinler için 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya kadar çıkmış olacak.



Avrupa Komisyonu, Schengen vizesinin maliyetinin haziran ayı içerisinde yükseleceğini belirtti. Euronews'te yer alan habere göre, vize ücretinde yüzde 12 oranında artış yaşanacağı ifade edildi. Schengen vizesi için temel ücret yetişkinler için 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya kadar yükseleceği kaydedildi. 

Fiyat artışından üye ülkelerdeki enflasyonu sorumlu tutan komisyon, diğer ülkelerdeki vize ücretleriyle karşılaştırıldığında ücretlerin hala "nispeten düşük" olduğunu kaydediyor.

Örneğin İngiltere'de vize ücreti 134 Euro, ABD'de 185 Euro ve Avustralya'da 117 Euro'dan başladığı belirtildi. Buan göre, Schengen ülkeleri İrlanda ve Kıbrıs dışında AB üyesi ülkeleri ve kara sınırları için Romanya ve Bulgaristan'ı kapsadığı ifade edildi.

gazeteduvar.com.tr'de yer alan içeriğe göre; AB üyesi olmamalarına rağmen Norveç, İzlanda, Lichtenstein ve İsviçre de Schengen Konvansiyonu'nun bir parçası.

Schengen vizesine zam geliyor!

KİMLER SCHENGEN VİZESİNE İHTİYAÇ DUYUYOR?

Schengen vizesi, AB/Schengen Bölgesi'nin 90 gün kuralından yararlanamayan AB vatandaşı olmayanlar için gerekli olacak. Bu vizeler turizm ya da aile ziyaretleri için gerekli fakat 28 Avrupa ülkesinde çalışmak için kullanılamıyor. Schengen vizesi ile herhangi bir altı aylık dönemde 90 güne kadar ziyaret edilebiliyor.

ABD, Kanada, İngiltere ve Avustralya gibi ülkelerden kısa süreliğine ziyarete gelen kişilerin Schengen vizesine başvurmalarına gerek yok. Bu ülkelerden gelenler her 180 gün içinde 90 gün vizesiz seyahat etme hakkına sahip.

Daha uzun süre kalmak veya çalışmak isteyenlerin, ziyaret etmek istedikleri ülkeden farklı bir vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Schengen vize ücretlerine yüzde 12 zam geldi!

Bodrum'da konut fiyatları Avrupa başkentlerinin 3 katına çıktı!

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Ticari kredilerde ibre dövize mi döndü?


Geri Dön