01 / 05 / 2024

Seba Royal Konutları'nda icradan 7.7 milyon TL'ye villa!

Seba Royal Konutları'nda icradan 7.7 milyon TL'ye villa!

İstinye Seba Royal Sitesi'nde bulunan 500 metrekare yüzölçümüne sahip tripleks villa, İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 29 Haziran'da saat 14:30 ile 14:40 arası açık artırma usulüyle satılıyor.



Sarıyer İstinye'de Seba Royal Konutları'nda bulunan 500 metrekare yüzölçümüne sahip tripleks villa, İstanbul 10. İcra Dairesi tarafından 7 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkıyor.



1 NO'LU TAŞINMAZIN


Tapu Kaydı : Satışa konu İstanbul, Sarıyer İlçesi, istinye Mahallesinde kain 380 ada, 53 parsel sayılı 33.065,14 m2 miktarlı arsada 10/550 arsa paylı, 13 no'lu tripleks bağımsız meskenin tamamı.


Özellikleri : Satışa konu taşınmaz; İstanbul, Sarıyer ilçesi, İstinye Mahallesinde kain 380 ada, 53 parsel sayılı 33065,14 m2 miktarlı arsada 10/550 arsa paylı, 13 no'lu tripleks bağımsız meskenin tamamı niteliğindedir. Satışı yapılacak bağımsız bölümün bulunduğu parsel üzerinde; yapım yılı 10 yıl ve üzeri olduğu düşünülen 115 adet konuttan oluşmakta olan bir site bulunmaktadır. Site güvenlik girişli olup; site içerisinde sosyal tesisler ve de spor alanlarının ve açık otoparkın mevcut olduğu görülmüştür. Sitenin bakımlı olduğu ve de ortak kullanıma tahsis edilmiş bahçeye sahip olduğu görülmüş olup; site içerisinde yer alan binaların yapımında kullanılan malzeme ve işçiliğin iyi kalitede olduğu görülmüştür. Söz konusu binaların elektrik, su, doğalgaz ve sıhhi tesisatı mevcuttur. Her türlü alt yapı hizmetinden istifade etmektedir. Satışa konu bağımsız bölüm ise; 13 dış kapı numarası aldığı ve de müstakil bahçe içerisinde olduğu, bahçesinde açık yüzme havuzunun mevcut olduğu ve de dört kattan oluşmakta olduğu tespit edilmiştir. Mesken; 2 Salon, 6 Oda, her odaya ait banyo-wc, mutfak, açık teraslardan oluşmakta olup, asansörlüdür. Meskenin dış cephesi ısı yalıtımlı olup, kısmen kompozit yapımlıdır. Meskenin bahçe ile birlikte yaklaşık 500 m2 kullanım alanına sahip olduğu tespit edilmiştir. Dairenin iç donanımı lüks ,'asitlidir. Satış konusu taşınmaz bulunduğu konum itibariyle alt ve üst yapısı amamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkânlardan İstifade edecek konumca olduğu, ulaşım bakımından toplu ulaşım araçları ile ulaşımın mümkün olduğu zorluklar içerdiği, civarında çok sayıda sitenin yer aldığı görülmüştür.


Adresi: İstanbul ili, Sarıyer İlçesi, Poligon Mahallesi, Balabandere Caddesi, Seba Royal Konutları, B Blok, No: 13 olduğu belirlenmiştir.


Arsa Payı: 10/550



İmar Durumu:Sarıyer Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün dosyada mübrez olan 15.01.2015 tarihli imar durum belgesine göre; söz konusu parsel, "29.07.2003 tasdik tarihli, 1/1000 Ölçekli, Sarıyer-Boğaziçi Geri Görünüm Ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planlarında, TAKS: 0.15, KAKS: 0.35 maks H: 6,50 m. yapılanma şartlarında konut kısmen yol kısmen yeşil alan lejantında kalmaktadır. Söz konusu yerin imar işlem dosyasında yapılan inceleme sonucunda söz konusu parsel, Seba İnşaat Gayrimenkul Gel. ve Tic. A.Ş. adına 31.12.2001 Tarih ve de 90 sayı ile yapı ruhsatının alındığı görülmüş olup; ruhsatın 5 yıllık yasal geçerlilik süresi dolmuş olup, hükümsüzdür." denilmiştir.


Kıymeti: 7.750.000,00 TL


KDV Oranı; % 18


Kaydındaki Şerhler: Muhtelif haciz şerhleri mevcut olup; tapu kaydındaki gibidir. Tedaş Lehine kira şerhi 06.10.2005 tarih ve Y; 9282 ibaresi mevcuttur.


1.Satış Günü: 29.06.2015 günü 14:30 - 14:40 arası


2.Satış Günü: 29.07.2015 günü 14:30 - 14:40 arası


Satış Yeri: İSTANBUL 10. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ MEZAT SALONU




Satış şartları:


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.aov.tr [adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin [edilen değerin % 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve


satış giderlerini geçmek şartı İle ihale olunur. Birinci artırmada istekli eulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda fceklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin % 50’sini, jçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi artıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış alebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında ey akçesini İstanbul 10. İcra Müdürlüğü T. Vakıflar Bankası Çağlayan dliye Şubesinde bulunan TR**********************07 IBAN umaralı hesabımıza T. C. kimlik ve dosya numarası yazılarak yatırılması veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat e


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki ısKlarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15) gün içinde dairemize bildirmeleri lâzımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili e sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas anununun 133’üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha cnra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm «cılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve iğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil unacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık Ijp gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-İİK.127. Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda ısyıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara takip İlli ilerine gönderilen tebligatların tebliğ imkânsızlığı halinde işbu satış ilam ;bliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş ayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/5410 Esas sayılı dosya jmarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21/05/2015


Geri Dön