29 / 04 / 2024

Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

​​​​​​​Dolar/TL kuru 20 TL’nin üstünü görürken, 14 Mayıs tarihinden sonra düşüşe geçen altın fiyatları da ikinci tur seçimi öncesi haftayı yükseliş ile kapatmıştı. Merkez Bankası’nın altın ve döviz talebine karşı attığı adımlara karşın insanlar yükseleceği beklentisiyle Kapalıçarşı’nın yolunu tuttu.



Türkiye ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi için 14 Mayıs’tan sonra tekrar sandık başına gitti. Son 14 gündür fazlasıyla hareketli günler geçiren piyasalarda 26 Mayıs tarihinde hem dolar tarafında hem de altın tarafında yukarı yönlü ataklar görülmüştü. Dolar/TL kuru 20,47 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Kapalıçarşı kuruna bakıldığı zaman ise doların 21 TL seviyelerinde el değiştirdiği görüldü. Bunun yanı sıra, aradaki makasın azalması dikkat çekti. Gram altın fiyatı ise 1.274 TL’yi görmesinden sonra 1.250 TL bandında denge buldu.

 Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

KAPALIÇARŞI’DA DOLAR VE ALTIN KUYRUĞU

‘İki tur seçimlerinin ardından altın ve dolar ne olacak?’ sorusu yatırımcıların gündeminde kalmaya devam ediyor. 28 Mayıs tarihinden sonra dolar ve altın fiyatlarının yükseleceğini düşünen yatırımcılar piyasaların kalbinin attığı Kapalıçarşı’nın yolunu tuttu. Hem kuyumcuların hem de döviz bürolarının önünde adeta “İğne atsan yere düşmez” dedirten bir kalabalık oluştu. Kalabalığı görenler herkes hayrete düştü.

İşte merak edilen tüm detaylar...


Geri Dön