14 / 05 / 2024

Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

​​​​​​​Dolar/TL kuru 20 TL’nin üstünü görürken, 14 Mayıs tarihinden sonra düşüşe geçen altın fiyatları da ikinci tur seçimi öncesi haftayı yükseliş ile kapatmıştı. Merkez Bankası’nın altın ve döviz talebine karşı attığı adımlara karşın insanlar yükseleceği beklentisiyle Kapalıçarşı’nın yolunu tuttu.



‘SEÇİM SONUÇLARINI BEKLEYİN’ UYARISI

TV100’deki habere göre, yatırımcıların altın ve döviz almak için ara sıra uzun kuyruklar oluşturduğu ifade edildi. Bunun ardından uzmanlardan da konu ile ilgili olarak uyarı gecikmedi. Tüm alım-satımlar konusunda pazartesi ya da salı gününün beklenmesine ilişkin tavsiyede bulunan uzmanlar, “Seçim sonuçları netleşmesinin ardından piyasalar oturacaktır” ifadelerini kullandı.

 Seçim nedeniyle dolar ve altında ‘Pazartesi sendromu’ oluştu!

MERKEZ BANKASI NET REZERVİ 21 YIL SONRA EKSİDE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) önceki haftaya yönelik rezerv verilerini paylaştı. Merkez Bankası’nın toplam rezervi önceki hafta 3 milyar 537 milyon dolar düştü ve bu nedenle 101 milyar 590 milyon dolara geriledi. Bu kapsamda, net rezervler -115,3 milyon dolara inmiş oldu. Böylece net rezervler 2002 yılı Şubat ayından bu yana ilk kez eksi seviyelerini gördü.

Seçim sonrası bu ödemelere peş peşe gelecek zam oranları belli oluyor!

EYT’lilere müjde verildi! İki ödeme birden yapılacak!

Ekmeğe zam iddiası! Seçim sonrası ekmeğe zam mı geliyor?


Geri Dön