04 / 05 / 2024

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.



Seçim öncesi piyasalarda küresel belirsizliklerin etkisiyle karışık bir seyir devam ederken, yatırımcılar birikimlerini enflasyona karşı korumak için alternatif getiri arayışını sürdürüyor. Geçen yıl yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yılbaşından bugüne kadar sergilediği kötü performans ile beklentileri karşılamıyor.

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, 2023 yılının ilk çeyreğini geride bırakacağımız şu günlerde yatırımcılar bir yol ayrımına geldi. Borsa yatırımcısının endeks bazında yılbaşından bu yana yüzde 10’a yakın zarar ettiği belirtilirken, uzmanlar borsada yaşanan negatif havada seçimlere ilişkin belirsizliklerin etkili olduğunu savunuyor. Ancak orta ve uzun vadede ise beklentiler pozitif havasını koruyor.

Haberde, ABD Merkez Bankası Fed’in beklenenden daha erken faiz indirme ihtimalinin olduğuna işaret edilerek bu beklentilerin altın fiyatlarına pozitif bir şekilde yansıdığı kaydedildi. Dolayısıyla borsa tarafında kafası karışan yatırımcıların altın cephesindeki getiri beklentisi ise giderek güçleniyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyararak tasarrufların tek bir yatırım aracında değerlendirilmesinin doğru olmadığını, mutlaka riskin dağıtılması gerektiğini öneriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön