25 / 07 / 2024

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Geçen yıl yüzde 200’lük getirisi ile yerli yatırımcıların gözdesi olan borsa bu yıl yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Yüksek enflasyona karşı tasarruflarının değerini korumak isteyen yatırımcılar ise orta ve uzun vadede kaybetmemek için ince eleyip sık dokuyor.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


SEPETİNİZDE HEM ALTIN HEM HİSSE OLSUN

Seçim öncesi parayı nereye yatırmalı? Yatırımcının kafası karışık! Altın mı, borsa mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Seçim öncesi yatırımcılara tavsiyelerde bulunan GCM Yatırım Araştırma Müdürü Kudret Ayyıldır, seçici ve dengeli bir portföy oluşturmasının yerli yatırımcıların riskini minimize edebilmesi açısından önemli olduğuna değindi. Ayyıldır, yatırımcıların portföy tercihlerinde hisse senedi ve altının en yüksek ağırlığa sahip olması gerektiğini belirterek yapılacak en büyük hatanın tasarrufların hepsinin tek bir finansal varlıkta değerlendirmesi olacağını ifade etti.

ALTINDA YENİ ZİRVE BEKLENTİSİ

Altın ve Para piyasaları uzmanı Şirin Sarı ise bankacılık krizine ilişkin endişelerin ve Fed’in faiz artışlarında artık sona geldiğine ilişkin beklentilerin altının prim yapmasında etkili olduğunu savundu. Fed’in bu yıl içerisinde faiz indirimlerine başlamasının beklendiğini kaydeden Sarı, bu beklentinin altın fiyatlarını güçlü tuttuğunu vurgulayarak teknik olarak ons altının bin 960 doların üzerinde kalmasının yükselişin kalıcılığı açısından önemli olduğunu ifade etti. Sarı, 2 bin dolar ve üzerinde ise yeniden zirve seviyelerinin konuşulmaya başlanacağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön