15 / 05 / 2024

Seçim öncesi vaatler gerçekleşiyor! Her haneye 4 bin TL ödenecek!

Seçim öncesi vaatler gerçekleşiyor! Her haneye 4 bin TL ödenecek!

Seçimden sonra vatandaşlar seçim vaatlerinin ne zaman gerçekleşeceğini sorgulamaya başladı. İşte detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan hane başı baz alınarak, ödeme yapılacak. Buna göre hesaplanan her aileye 4.336 TL’ye kadar nakdi para ödemesi yapılacak.

BAKANLIKTAN 4.336 TL ÖDEME!

Aile içi geliri 22 bin 664 TL’nin altında olan ailelere düzenli bir halde bakanlıktan her ay 4.336 TL’ye kadar ödeme yapılacağı belirtildi. Ödemeler otomatik olarak hesaplara yatırılacak.

Bu konuya örnek verilirse; 3 kişilik bir aile bu 4 bin 336 liralık sosyal yardımdan yararlanmak için, aile içi toplam gelirin 16.998 TL ya da altında olmalıdır. Ödemeler başvuru sahibinin belirtmiş olduğu Ziraat Bankası, Halkbank veya Vakıfbank hesaplarına yatırılır.

ŞARTLAR BELLİ OLDU!

Bakanlığın ödeyeceği para yardımından engellilik sınıflandırması göz önüne alınarak, tam bağımlı, çocuklar için ‘Çok ileri düzeyde ÖGV’, ‘Belirgin ÖGV’ ve ‘Özel koşul gereksinimi var’ şeklindeki ibareli raporu var olanlar bakım ihtiyacı olan engellisine evinde bakmak isteyen kişilere verilecek. Bunun için bakmak ile yükümlülüğü olduğu hasta ve engelleye 8 saat bakım yapması gerekir.

BAŞVURULAR NERELERE YAPILACAK?

Yapılacak olan başvurular Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne veyahut ilçe müdürlüklerine yapılır. Sonuçlar ise 30 gün içerisinde e-Devlet sisteminden açıklanıyor. Evde bakım yardımı da her ayın 15’i ile 31’i arası hesaplara aktarılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön