02 / 05 / 2024

Seçim sonrası için şoke eden altın tahmini! Seçimden sonra altın bu kadar olacak!

Seçim sonrası için şoke eden altın tahmini! Seçimden sonra altın bu kadar olacak!

Seçim sonrası altın fiyatları konusunda birçok farklı tahmin ve spekülasyon yapılıyor. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı da konuyla ilgili açıklamlarda bulundu. İşte Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı'nın seçim sonrası için altın fiyatı tahmini...




Altın hala yatırımcıların güvenli limanı olarak görülmeye devam ediyor. Düğünü ya da altın borcu olanlar ise kara kara düşünüyor. 30 Nisan 2023 altında yükseliş mi var düşüş mü araştırılıyor. Altın yükseliyor ve uzmanların açıklamasına göre bu yükseliş bir süre daha sürecek. Seçim sonrası ve yaz aylarında yeni rekorların görüleceği tahmin ediliyor.  

Seçim sonrası altın fiyatlarındaki yükseliş beklentisinin nedeni, genellikle siyasi ve ekonomik belirsizliklerin altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasından kaynaklı oluyor. Ayrıca, seçim sonrası ABD dolarının zayıflaması da altın fiyatlarını desteklenebilir.


"ALTINDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ"

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı son zamanlarda değişkenlik gösteren altın fiyatlarıyla alakalı, ''Biz altın fiyatlarında hiçbir şekilde bir düşüş öngörmüyoruz. Gram altının seçim sonrası ve yıl sonu bin 500 TL ile bin 800 TL arasında olacağını düşünüyoruz'' şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Çakmakçı, ''Özellikle altının ons piyasası, yaklaşık 2 ay önce zirve yaptı. Bin 800'lü seviyelerden 2 bin 70 seviyelerine çıktı. Önümüzdeki günlerde Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı sonrası da ise iç piyasada ki bizim merkez bankalarımızın alacağı faiz kararı altın fiyatları üzerinde etkili olacak. Biz özellikle yatırımcıya uzun vadede yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Günübirlik hiçbir şekilde bir ticareti akıllarından dahi geçirmesinler. 2020'de altının gramı 250 Türk Lirası iken şu an bin 370 Türk Lirası. Altına yatırım yapılır mı yapılmaz mı vatandaşlar kararlarını versinler. Biz  her zaman şunu söylüyoruz; altınınızı alın kasada kalsın. Güvenliğiniz esnafta dursun. Altın her yıl için 13 yılın ortalamasına bakılırsa yüzde 33 her yıl için  yüzde 33 prim yaptı. Altın kadar hiçbir şey yatırım kazandırmadı" diye konuştu.


Geri Dön