27 / 04 / 2024

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) üst düzey bankacılarla toplantı yaptı. Toplantıda bankacılar belki de ilk kez dü­zenlemelerde yumuşama talep­lerine TCMB’den olumlu geri dönüş aldı.



Toplantıya ilişkin bilgi paylaşan bir toplantı katılımcısı, "İçe­rikte daha önceki toplantılardan farklı havada vardı. Merkez Bankası genel değer­lendirmeler yaptı. Bankaları dinledi. Düne kadar genellik­le isteklerin onaylanmadığı, aksine istişare olmadan ceza­landırma içeren yeni uygula­maların başladığı bir yapı bulunuyordu. Bu sefer KKM'de mevduatın para birimi dağılı­mında seçim öncesi alınan ilave yükümlülüklere yönelik sek­tör endişelerini ve en azından ek oranlardan geri dönülmesi talebine 'neden olmasın' yanıtı­nı aldık" dedi.

 Seçim sonrası Merkez Bankası’ndan yumuşamaya ilk kez yeşil ışık!

KABİNEDE ŞİMŞEK’İN ADI KESİN GİBİ

Piyasalar, henüz netleşmeyen se­çim sonuçlarına göre tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürdürülebilirliği tartışılan ekonomi politika­larında bir değişim yapıp yap­mayacağına odaklanmış halde. Bu nedenle, bankacılar gerçekleştirilen toplantıdan sonra yumuşama mesajlarını kabine sonrası yeniden detaylandırmayı talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü yapılan seçimin ardından cu­ma günü hem milletvekilleri­nin hem kendisinin gerçekleştireceği yemin töreninden akşam saatlerinde ya da en geç cu­martesi kabineyi kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Reuters'a açıklama yapan üst düzey yetkililer ve partililer, kabinede daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Mehmet Şimşek'in olmasının neredeyse kesin ol­duğunu ifade etti.

Emeklilere seyyanen zamlı yeni maaş tablosu ortaya çıktı! Yüzde 30-50 zam yapılacak!

ABD’li ünlü ekonomistten kıyamet senaryosu: ‘Doları ağır sonuçlar bekliyor!’

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön