15 / 05 / 2024

Seçim sonrası piyasaları neler bekliyor? İşte seçim sonrası riskler ve fırsatlar...

Seçim sonrası piyasaları neler bekliyor? İşte seçim sonrası riskler ve fırsatlar...

Ekonomim köşe yazarı Serhat Gürleyen seçim sonrasında piyasaları nelerin beklediğini keleme alarak, risk ve fırsatlara değindi. İşte seçim sonrası piyasalarda riskler ve fırsatlar...



SEÇİM SONRASINDA PİYASALARI NELER BEKLİYOR?

Serhat Gürleyen seçim sonrasında piyasalarda nelerin yaşandığını anlattı. Seçim öncesinde Konda anketine ve Muharrem İnce’nin çekilmesine güvenerek hisse senedi ve eurobond alan yatırımcıların acil çıkış kapısına yönelmesiyle ağır kayıplar yaşandığını belirten Gürleyen son beş günde yüzde 8 değer kaybeden Borsa İstanbul psikolojik olarak önemli 4.500 desteğinin hemen üzerinde kapattığını açıkladı.

Seçim öncesi yabancı alışıyla güçlü yükselen holding (- yüzde 10) ve banka (-yüzde 21) hisselerinde kayıplar daha sert oldu.

Seçim sonrası piyasaları neler bekliyor? İşte seçim sonrası riskler ve fırsatlar...

Benzer şekilde Türkiye eurobond piyasasında da ağır kayıplar yaşandı.  Uzun vadeli tahvil faizleri 2 puana yakın yükselişe geçerken, yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti.

Türkiye tahvillerinde en son bu seviyeleri ABD tahvil faizleri yüzde 4,0’ün üzerine çıktığında gördüklerini aktaran Gürleyen;  ''Bundan sonra ne olacak. Piyasalarda satış baskısı devam eder mi? Yeni dengeler nerede oluşur? Bu soruların cevabı seçim sonrası uygulanacak ekonomi politikalara bağlı olarak belirlenecek.'' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön