11 / 05 / 2024

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Seçim sonuçlarının ardından piyasalarda hareketli saatler! Dolar ve altın fiyatları yükselişte!

Cumhurbaşkanlığı seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar ilk tepkilerini vermeye başladı. Dolar, euro ve altında sınırlı da olsa yükseliş hareketi gözleniyor. Peki piyasalar bu hafta kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolarda ani sıçramalar olacak mı? İşte uzmanlarından ilk yorumlar…



EKONOMİ POLİTİKALARI ÖNEMLİ

Yalçınkaya, mevcut iktidarın ekonomi politikaları veya kadrosu ile ilgili yeni sunduğu net bir programın şimdilik olmadığını vurgulayarak önümüzdeki süreçte ekonomi politikalarında yaşanabilecek olası bir değişimin piyasanın dikkatini çekeceğini dile getirdi. Yalçınkaya, özellikle ekonomi kadrosunda kimlerin olacağının, önemli değişimlerden bir olacağının altını çizerek daha önce Mehmet Şimşek’in isminin konuşulduğunu ancak bu konuda atılan henüz herhangi bir adım olmadığını dile getirdi. Mevcut ekonomi politikalarının ekonomide iyileşmeye öncülük etmediğini belirten Yalçınkaya, dolayısıyla politika değişikliğine gidilip gidilmeyeceğinin, bozulan birçok dinamik açısından belirleyici olacağını savundu.

Yalçınkaya, piyasaların faiz politikasının nasıl işleyeceğini, kur korumalı mevduatın nasıl ageleceğini, kur seviyesindeki istikrarın nasıl sağlanacağını, bozulan faiz dinamiklerinin nasıl işleyeceğini ve güven ortamının tekrar tesis edilip edilmeyeceğini görmek isteyeceğini ifade etti. Henüz yabancı yatırımcının  coşkuyla satın alacağı yeni bir hikayenin olmadığının altını çizen Yalçınkaya, piyasaların bir süre daha yerli yatırımcı ile hareket etmeye devam edeceğini ifade etti. Yalçınkaya, 20 lira sınırında hareket eden dolar TL kurunun önümüzdeki günlerde yükselişine devam edeceğini ancak ani çıkışlar yerine kontrollü yükselişlerin olabileceğini öngördü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön