15 / 05 / 2024

Seçimden sonra konut fiyatları artabilir!

Seçimden sonra konut fiyatları artabilir!

Konut satışlarında yaşanan durgunluğa ilişkin değerlendirmelerde bulunan İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu konutta yükselişin olacağına dikkat çekti.



Egedesonsöz Gazetesi'nden Diren Çelik'in haberine göre, Geçen sene Nisan ayında İzmir’de 8 bin 459 olan konut satışı bu yıl Nisan ayında yüzde 41,4 azalarak 4 bin 960 oldu. 

Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 35,6 düşerek 85 bin 652 oldu.

İzmir’de konut satışlarındaki sert düşüşünü değerlendiren İZEKO Kurulu Başkanı Mesut Güleroğlu inşaat ve işçilik maliyetlerinin yükselişini işaret etti.

Seçimden sonra konut fiyatları artabilir!

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri dolayısıyla sektörde durgunluk olduğunu belirten Güleroğlu, “Seçimden kaynaklı piyasalarda ciddi bir durgunluk yaşadık. Bu durum döviz,
altın gibi menkul kıymetlerin artmasını tetikledi" dedi.

Vatandaşların menkul kıymetlere yöneldiğini belirten Güleroğlu, "Kredi fark oranları düşüktü ancak verilecek limit 250 bin lirayı geçmedi. Bugün en ucuz ev 1 milyon 500 liraya yükseldi. İnsanlar ev bulamıyordu. Dolayısıyla durgunluk yaşadık" diye kaydetti. 

Seçimden sonra piyasaların dengelerini göreceklerini söyleyen Güleroğlu, "Konut satışları yüzde 41 düşmüş olsa da fiyatlarda bir düşüş yaşanmadı. İnşaat maliyetleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 64, işçilik maliyeti ise yüzde 116 arttı. Bu yüzden fiyatlarda artış bekliyoruz" diye kaydetti.

Öte yandan Gayrimenkul sektörü temsilcilerine göre, bu senenin tamamında yüzde 25-30 oranında düşüş gerçekleşebilir. Sektör temsilcileri yavaşlamada deprem ile seçim sürecinin etkili olduğuna, öte yandan artan fiyatlar, yüzde 25 kira sınırı ve kredi kısıtlamalarının da satışları yavaşlatan unsurlar olduğuna dikkat çekti. 

Altın oradan gelecek haberi bekliyor! Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Emlak Konut GYO THY Arnavutköy Yenişehir Evleri'nde 1+1, 2+1 ve 3+1 ne kadar? Yenişehir Evleri'nin taksitleri kaç TL?


Geri Dön