07 / 07 / 2024

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ikinci tura kalması kesinleşti. Bu nedenle piyasalarda ikinci tur seçimlerinin yapılacağı 28 Mayıs tarihine kadar belirsizliğin süreceğin ifade edildi.



TL: Yeni haftada makroekonomi kanadından Türk Lirası’na yön verebilecek önemde bir gündem maddesi yer almadığı öğrenildi. Bu doğrultuda, seçim sonrasındaki tablonun kura yön vermesini bekleniyor. Dolar endeksinin son zamanlarda taban oluşturarak hafif yukarı yönlü bir eğilim sergilediğini düşünüldüğü zaman bu durum ikinci tura kaldığı kesinleşen seçim sonuçlarının ardından TL üzerindeki baskının sürmesine yol açabilir. Bu nedenle, mayıs ayının başından bugüne kadar yüzde 1’e yakın yükseliş gösteren USD/TL kurunda son zamanlarda görülen hafif yukarı yönlü eğilimin korunmasının şaşırtıcı olmayacağı ifade edildi.

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

Borsa İstanbul: Önceki hafta beklentilere paralel bir şekilde yüksek volatiliteye sahne olan Borsa İstanbul buna rağmen özellikle pazartesi (+%3,7) ve perşembe (+%7,9) günleri sergilediği güçlü performansın etkisiyle beraber haftayı yüzde 9 seviyelerine yakın değer kazanımı ile noktalamayı başardı. Fakat cumhurbaşkanlığı seçiminde belirsizliğin iki hafta daha devam edecek olması, geçen haftaki fiyatlamalardan daha farklı bir tablo ortaya çıkarırken bu durum hisse senetlerinin kazanımlarının bir kısmını geri verme potansiyeliyle beraber yeni haftaya yüksek volatilite altında başlayabileceğini gösterdiği belirtildi. Bu çerçevede, BIST-100 endeksinde yukarıda 4900-5 bin puan seviyeleri en önemli direnç noktaları olarak kalmayı sürdürürken, aşağıda ilk etapta 4750-4640 puan seviyelerinin ön plana çıktığı öğrenildi. Bunların altında ise çok daha önemli bir destek olan 4500 puanın olduğunun altı çizildi.

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

OSD raporu: Otomotiv sanayi, ilk 4 ayda büyümeye devam etti!

Kamu personellerine tazminat ve fazla mesai ücreti müjdesi! Hesabınızı hemen kontrol edin!


Geri Dön