29 / 04 / 2024

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! 'Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin'

SEDDK tarafından yapılan açıklama hasar ödemesi yapmayı düşünen vatandaşlar için oldukça önemli. SEDKK başkanı tarafından yapılan açıklama dosya sayısı olarak tahminlerinin 600 bin adet olduğunu belirtti. Hasar ödemelerinin milyarlara ulaşacağı uyarısında bulundu.



Sigortacılık ve özel emeklilik düzenleme ve denetleme kurumu başkanı Mehmet Akif Eroğlu, büyük deprem felaketinin ardından risk hesaplamaları için farklı modellemeler yapılmakta dedi. Çeşitli modellemeler eşliğinde konut, ticari alan gibi farklı alanlarda modellerden yararlanılması söz konusu. Sigorta piyasasında oldukça önemli ayrıntılar paylaşıldı. 

 SEDDK hasar ödemesi için açıklama yaptı! Vatandaşlarımız poliçe yenilemeyi düşünmesin

SEDDK için açıklama detayları

Yapılan açıklamada başkan: ‘’Bu kapsamda DASK'ın yaptığı faaliyetlerinde özellikle düşündüğümüz şu oldu: Orada çok olağanüstü bir durum var, can derdine düşmüş vatandaşımız. Dolayısıyla poliçesi bittiği zaman onu yenilemeyle uğraşmasın, bunu düşünmesin. Ya da işte tahsilatla uğraşmasın. Çünkü sigorta sektöründe, poliçelere tahsilat olmadığı zaman iptaller söz konusu olabiliyor.

Dolayısıyla aldığımız birinci tedbir 6 Şubat, depremin olduğu günden itibaren OHAL dönemi boyunca yani 8 Mayıs'a kadarki tüm vadesi biten poliçelerin vadelerini otomatik olarak uzattık. Dolayısıyla vatandaşımızın teminatsız kalmasını birinci adımda önledik. İkinci adımda yine bunlara ilişkin tahsilatları da 8 Mayıs'a kadar öteledik. Yani vatandaşımız tabii ki prim ödemek isterse ödeyebilir ama eğer ödeme durumu yoksa tahsilat olmadan da tüm poliçe vadelerimizi 8 Mayıs'a kadar uzattık.’’ dedi.

 


Geri Dön