02 / 05 / 2024

Şeker fiyatları 290 liradan 700 liraya yükseldi!

Şeker fiyatları 290 liradan 700 liraya yükseldi!

Piyasalarda zam yarışı devam ediyor. Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zam gündemden düşmüyor. Şeker fiyatları 290 liradan 700 liraya kadar yükseliş kaydetti. İşte şeker fiyatlarının yükselmesine neden olan unsurlar...



Gıda fiyatlarına her geçen gün gelen zamlar gündemden düşmüyor.  Özellikle ayçiçek yağına gelen zamlar, Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte daha da yükseldi. Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatlarındaki artışlar da tüketicilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Mynet'te yer alan habere göre; Türkşeker, 50 kilogramlık bir çuval şekeri 298 TL'den satarken, kooperatif ve özel şeker fabrikalarında şekerin çuvalı 700 ile 800 TL'ye kadar yükseliş kaydetti. 

Şeker fiyatları 290 liradan 700 liraya yükseldi!

Yaşanan artışın arz talep dengesini bozduğunu ifade eden Gıda ve İhtiyaç Maddeleri  Ankara  Toptancılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aydoğan "Özel fabrikalar mutlaka düzene sokulmalı" diye açıklama yaptı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön