03 / 05 / 2024

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

Marketlerin fiyat sabitlemesinin ardından bir hamle de şeker üreticilerinde geldi. Şekerin fabrika çıkış fiyatını 1 Eylül’e kadar sabit tutacaklarını açıkladılar. Bu sayede şekere 9 ay zam yapılmamasını resmileştirmiş oldular.



Pancar Şekeri Üreticileri Derneği (PANŞEK), 1 Eylül’e kadar şekerin üretim çıkış ücretinde sabit ücret uygulaması başlattıklarını ilan etti. Öte yandan,  dernekten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de 15’i kamu, 12’si özel, 6’sı kooperatif olmak üzere 33 şeker fabrikasının bulunduğu, bu fabrikalarda 2022/2023 üretim çağında 2,6 milyon ton pancar şekeri üretiminin yapılacağı, bu üretimin ülke gereksinimini karşılayacak seviyede olduğu ifade edildi.

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

GIDA PERAKENDESİNE OLUMLU YANSIR

Birçok mamulün üretiminde kullanılan ve temel girdi maddelerinden kabul edilen şekerde böyle bir karar alınması perakende sektörü aracılığı ile önemli tespit edildi. Sektör temsilcileri, bisküvi, çikolata, içecek, tatlı ve daha birçok üründe daha önce görülen ücret yükselişlerine sebep kalmadığına özen gösteriyor. Söz konusu ücret sabitlemesi 1 Eylül tarihine kadar süreceği için de gıda perakende piyasasına pozitif yansıması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön