26 / 05 / 2024

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

Marketlerin fiyat sabitlemesinin ardından bir hamle de şeker üreticilerinde geldi. Şekerin fabrika çıkış fiyatını 1 Eylül’e kadar sabit tutacaklarını açıkladılar. Bu sayede şekere 9 ay zam yapılmamasını resmileştirmiş oldular.



FİYATLARDA DALGALANMA RİSKİ YOK

Bu pazarlama senesinde stok planlama ile arz ve talep dengesine yönelik gelişmelerin pozitif olduğuna vurgu yapılan PANŞEK açıklamasında şunlar kaydedildi: “Geçtiğimiz sene dünya şeker ücretlerindeki dalgalanmalar nedebniyle stok planlamamızı bozan ve arz istikrarını etkileyen olumsuzluklar olmuştur. Ancak içinde bulunduğumuz pazarlama senesinde gerçekleştirdiğimiz şeker üretim rakamları ve arz istikrarını sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’mızca sektörde oluşturulan koordinasyon mekanizması aracılığı ile dünya şeker piyasalarında olası dalgalanmalara karşı herhangi bir riziko olasılığı kalmamıştır. 1 Eylül’e kadar şeker fabrika çıkış ücretlerinde, halihazırdaki ücretleri esas alarak sabit fiyat uygulaması başlatacağımızı, sabit fiyat uygulamasının uzun zamandır istikrarlı bir şekilde seyreden perakende ücretlerine da olumlu yansıyacağını kamuoyunun bilgisine arz ederiz.”

Şeker üreticileri içimizi rahatlattı! Şekere 9 ay zam yok

TOPTANCILARDAN DESTEK GELDİ

İSTOÇ İş Adamları Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (İSTOÇDER) Başkanı Ahmet Acar, “Hırdavat, züccaciye olmak kaydıyla 42 meslek grubunu içeriyoruz.  Toptan ticaretin ağırlıklı olduğu İSTOÇDER olarak 2023 öncesi ücretlerimizi şubat sonuna kadar sabitledik. Perakendecilerin zammı yansıtmaması için 
ücretlerimizi sabitleme kararı aldık” dedi.

TÜİK enflasyonu yüzde 66 açıkladı! Personelin yemeğine Yüzde 100 zam yaptı

Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Şartlar açıklandı

Epic Games'ten oyun canavarlarına müjde! iki oyun birden ücretsiz

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön