29 / 04 / 2024

Sektör kaynakları açıkladı! İkinci el araç alımında sistem değişiyor!

Sektör kaynakları açıkladı! İkinci el araç alımında sistem değişiyor!

İkinci el araç alış-satışlarında son gelişmeler yakından takip edilirken, Ramazan ayında araba alım-satımlarında bir değişiklik bekleniyor. Konuyla ilgili uzun yıllardır galericilik yapan sektör kaynaklarından bir açıklama geldi.



İkinci el otomobil piyasası ile ilgili önemli gelişmeler yaşanırken, galericiler de ikiye bölünmüş durumda. Galericiler araç piyasası ile ilgili beklentiye girerken, bir taraf piyasada hareketlilik beklentisi içerisine girdi. Peki, bu değişiklik ne olacak. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Sektör kaynakları açıkladı! İkinci el araç alımında sistem değişiyor!

“Piyasada hareketlilik olmamasının büyük sebebi fiyatlardır”

Seçimlere az bir süre kalırken, piyasadaki araç sıkıntısının yaşanmasından dolayı ikinci el araç piyasası da oldukça olumsuz yönde etkilendi. İkinci el araç piyasası ile ilgili galericiler de ikiye bölündü. Bir kesim bayramda yoğunluk beklerken, bir kesim de bayram yoğunluğunun olmayacağı yönünde düşüncelerini dile getirdiler. Uzun yıllardır galericilik ile uğraşan Mutlu Saygın ve Uğur Kaplan düşüncelerini dile getirdiler. Konu ile ilgili Eskişehir’de 15 yıldır galericilik yapan Mutlu Saygın, otomobil piyasasının durgun olduğunu belirterek:

“Piyasada hareketlilik olmamasının büyük sebebi fiyatlardır. Dolar ve Euro artış içerisinde olduğu zaman bu durum arabaya da yansımaktadır. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayında araç alacak insanlar şehir dışına fazla gitmek istemiyorlar. Bulunduğu şehirde araba almak istemektedirler” ifadelerini kullandı ve açıklamalarının devamında insanların bayramda tatile ya da gezilere gitmek istediklerini belirtti. Onlar sayesinde bir 15 gün içerisinde hareketlilik beklediğini belirten Saygın, 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığında yer alan araçların çok hızlı satıldığını da ekledi. İnsanların alım gücünde yaşanan düşüşün vatandaşları 250 bin TL değerinde olan araçlara yönelttiğini de belirtti.  

 


Geri Dön