25 / 11 / 2024

REIA: Mütekabiliyet için 7 ülkede temsilcilik ve ofisler kurduk!

 REIA: Mütekabiliyet için 7 ülkede temsilcilik ve ofisler kurduk!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA), Mütekabiliyet Yasası'nın onaylanması üzerine bir açıklama yaptı




İşte o açıklama:


"Yabancıların gayrimenkul edinmesini kolaylaştıracak olan mütekabiliyet şartının kaldırılmasını öngören yasa Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül tarafından onaylandı ve 18.12.2012 tarihinde 28296 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Mütekabiliyet yasası, Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA)’nın kuruluş amacı olan 

“Uluslararası ortak bir platform oluşturarak gayrimenkul yatırımlarının tüm alanlarında sermaye oluşumu ve yatırım ortamını teşvik etmek”  hedefine ulaşmada da önemli bir rol oynamaktadır. 


Globalleşen dünyada artık ortaklıklar kurularak şirketler büyüyor ve gelişiyor. Türkiye’nin bu gelişim içinde sağlam bir şekilde yer alması zorunludur. REIA olarak 7 ülkede (ABD, Almanya, Fransa, Avusturya, Avustralya, Kolombiya, İngiltere) oluşturduğumuz temsilciliklerimiz ve irtibat ofislerimiz ile kısa sürede doğru yatırımcıyı doğru firma ile buluşturarak mütekabiliyet yasasını pratik olarak uygulamaya başladık.


Mütekabiliyet gibi bir engelin ortadan kaldırılması, Kentsel Dönüşüm ile oluşmaya başlayan yeni yapılaşma süreci ve ekonomideki istikrarı ile uluslararası şirketlerin gayrimenkul projeleri için yatırım yapılabilir en güvenli liman haline gelen Türkiye, Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayan köprü görevi gören stratejik konumu sayesinde de yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuştur. Özellikle Körfez ve Arap ülkeleri Türkiye’de yatırıma ilgi gösteren ülkeler içinde ilk sırayı almaktadır. 


Ülkemize yatırım için gelen talepler ile kentsel dönüşüm yapılanması sağlanırken, aynı doğrultuda projeler de hız kazanarak döviz girdisi artacaktır. Yılda yaklaşık 20 milyar dolar gelir getirmesi beklenen yasa cari açığın bir bölümünü de finanse edecektir. 


Mütekabiliyetin doğru ve beklenen şekilde işlemesi için dünya çapında çalışmalar yapılarak tanıtılması gereklidir. Aksi takdirde bu yasa kağıt üzerinde kalacaktır. Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği, yasanın tanıtımı ve daha geniş kitlelere ulaşma konusunda çalışmalarına devam etmektedir."

 



Geri Dön