30 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Onaylandı

Mütekabiliyet Onaylandı

Mütekabiliyet Kanunu, kendisi ile ilgili tüm tartışmalardan sonra çıktı, hatta Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandı, ama bir türlü yürürlüğe giremedi

REIA: Mütekabiliyet için 7 ülkede temsilcilik ve ofisler kurduk!

Uluslararası Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (REIA), Mütekabiliyet Yasası'nın onaylanması üzerine bir açıklama yaptı

Mütekabiliyet Yasası, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı!

Gül, aralarında yabancılara mülk satışını da kapsayan düzenlemenin de bulunduğu 4 kanunu yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Vakıf GYO'nun kar dağıtım tablosu onaylandı!

Vakıf GYO'nun 2 Nisan 2021 tarihli şirketin 2020 yılı olağan genel kurul toplantısında ekte yer alan kar dağıtım tablosu onaylandı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün sermaye artırımı izahnamesi onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın sermaye artırımı izahnamesi 6 Aralık 2018 tarihinde ve 60/1410 sayılı toplantısı sonucunda SPK tarafından onaylandı..

Mersin Mutlu Mahallesi'nin dönüşüm planları onaylandı!

Mersin Mutlu Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ile ilgili planlar onaylandı. Mutlu Mahallesi sakinleri yaşadıkları zorlukları Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye anlattı. 

Adana Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm projesi onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi onaylandı. Adana Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, "Adana'nın örnek projesini kısa sürede tamamlamak için herşey hazır" diye konuştu.

Kestel kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan projenin onaylandığını bildirdi. Acar, yaşanan süreç ile ilgili bilgiler paylaştı.

Adapazarı Evrenköy Mahallesi'ndeki dönüşüm onaylandı!

Adapazarı Belediyesi Aralık ayı Olağanüstü Meclis toplantısında Komisyondan gelen Evren Mahallesi'yle ilgili Kentsel Dönüşüm kararı onaylandı.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Trabzon Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi onaylandı!

Ortahisar Belediyesi ve Kaymakamlık binaları ile yaşam alanlarını da kapsayan Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesi meclisten geçti. Kentsel tasarıma Çimenli mahallesindeki parselin satışa çıkarılmasıyla kaynak sağlandı.

Adıyaman Ciritmeydan'da kentsel dönüşüm onaylandı!

Besni ilçesinde Ciritmeydan Mahallesi, Gaziantep Caddesi üzerindeki 50 ve 51 nolu parselleri kapsayan Kentsel dönüşüm proje onaylandı. Projeyle Gaziantep caddesini genişletilerek, sosyal donatı alanlarını da planlayıp yeniden düzenlenecek.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün sermaye artırımı izahnamesi onaylandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'nun 15.10.2015 tarih ve 28/1241 sayılı toplantısında, bedelli sermaye artırımına ilişkin izahnamesi onaylandı.

Mütekabiliyet yasası sektörü olumlu etkileyecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınmasının inşaat sektörünün geleceğini olumlu etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık hakkı mı verilecek?

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Mütekabiliyet Onaylandı Haberi

Mütekabiliyet Onaylandı


Herkese merhaba,


Kısa bir aradan sonra sizlerle son yazımı paylaşmak istiyorum. Mütekabiliyet Kanunu, kendisi ile ilgili tüm tartışmalardan sonra çıktı, hatta Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandı, ama bir türlü yürürlüğe giremedi. Üstelik, şimdi özellikle Bodrum, Didim, Fethiye, Antalya gibi bölgeler başta olmak üzere güney illerimizde yeni bir sorun ortaya çıktı: “İkinci bir emre kadar Tapu Dairelerinin milliyeti ne olursa olsun yabancılara yönelik taşınmaz satış işlemleri ile ilgili başvuru almaları yasaklandı!” Yani, Bodrum piyasasında iş yapan küçük-orta ölçekli müteahhitleri batıran 2008 yılındaki “yabancılara konut satışını geçici olarak durduran emir” bugün tekrar karşımıza çıkmış durumda. Kişisel olarak bu durumun çok uzun sürmeyeceğini ve kanunlarda yapılması planlanan düzenlemeler sebebiyle böyle bir karar alındığını düşünüyor olmakla birlikte, bu durumun devamının yeni bir kaosun habercisi olacağını...