04 / 05 / 2024

Selami Gülay: Turizmciler EXPO 2016'nın içinde olmalı!

Selami Gülay: Turizmciler EXPO 2016'nın içinde olmalı!

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Gülay, "Bizim hedefimiz 8 milyon misafiri EXPO 2016 Antalya'ya getirebilmek. Ancak bu turistleri, turizmciler getirecek, konaklatacak, misafir edecek" dedi




Selami Gülay turizmciler olmadan EXPO'nun bir tarafının eksik kalacağım belirtti. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme A.Ş Başkanı Yusuf Hacısüleyman'ı ziyaret etti. EXPO 2016 Antalya'nın şehrin 50 yıllık geleceği ile ilgili bir proje, olduğunu belirten Genel Sekreter Gülay, "Bizim hedefimiz 8 milyon misafiri EXPO 2016 Antalya'ya getirebilmek. Ancak bu turistleri, turizmciler getirecek, konaklatacak, misafir edecek. 

Bunun için turizmcilerle ortak hareket etmemiz, onların 30 yıllık bilgi ve birikimlerinden yararlanmamız gerekiyor" dedi. 

EXPO 2016 Antalya'da bir yönetim kurulu, konsey ve genel sekreterlik bulunduğu işlerin bu mekanizmalar tarafından yürütüldüğünü belirten Gülay, "Kanun gereği bu organlar olmak zorunda. Biz tüm Antalya halkının bu işe sahip çıkmasını, elini taşın altına koymasını istiyoruz. Turizmcisiz bir EXPO'nun bir tarafı eksik kalır. Hedeflerimize ulaşmamız ve başanlı bir EXPO geçirebilmemiz için turizmcilerGerek projenin zenginleştirilmesi, gerek turistin getirilmesi, gerekse Expo sonrası alının yaşaması için turizmcilere çok iş düşüyor. Şimdi projemiz netleşti. 

Sizin öncülüğünüzde proje müelliflerinin de katılacağı bir toplantı yapıp, turizmcilerin fikirlerinden yararlanmak isteriz" diye konuştu. 

EXPO'nun Antalya için çok önemli bir proje olduğunu belirten Antalya Tanıtım A.Ş Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise, turizmcilerin işin içinde olmadıklan yönünde bir algı olduğunu, düzenlenecek toplantı ile bu algının ortadan kalkacağını söyledi. Düzenlenecek toplantının özellikle alanın EXPO sonrası da korunması yönünde önemli fikirler vereceğini belirten Hacısüleyman, önümüzdeki günlerde böyle bir toplantıyı organize edebileceklerini sözlerine ekledi


Antalya Gündem


Geri Dön