15 / 05 / 2024

Selçuk Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

Selçuk Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı!

2016 yılının ilk meclis toplantılarının birinci birleşimi yapıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı 2016 yılının ilk meclis toplantısının birinci birleşiminde konuştu.



2016 yılının ilk meclis toplantılarının birinci birleşimi yapıldı. Komisyon üyelerinin belirlendiği ve gizli oyla gerçekleşen denetim komisyonu üyelerinin belirlendiği 2016 yılının ilk meclis toplantısının birinci birleşiminde konuşan Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, ortak akılla yapılacak olan çalışmalar ile 2016 yılında çok daha fazla yatırımların ilçeye kazandırılacağını söyledi. 


Halkın katılımının yüksek olduğu 2016 yılının ilk meclis toplantılarının birinci birleşiminde yeni yıl için güzel temennilerde bulunarak meclis gündemini açan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; "2016 yılı ilçemize, ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirsin. Tüm dünyanın sıkıntılardan arınarak 2016 yılının kardeşlik içerisinde geçmesini diliyorum" dedi. 


İLÇEMİZE KARŞI ÖNEMLİ SORUMLULUKLARIMIZ VAR 

Bu yılın Selçuk Belediyesi Meclisi için de huzurlu geçmesini ve bütün kararların oy birliği ile alındığı bir yıl olmasını dileyen Başkan Bakıcı; "Bu dilekleri gerçekleştirirken üzerimize düşen görevleri bilinçli olarak yerine getirmemiz gerekir. Başta ben olmak kaydı ile herkesin bu duyarlılık içerisinde hareket etme zorunluluğu ilçemize ve ülkemize karşı bir görevdir" diye konuştu. Meclis gündeminin yoğun olduğu 1. Oturumda, Plan Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Tarım Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Hukuk Komisyonu ve AB Uyum Komisyonları için seçim yapıldı. Diğer yandan kapalı oyla yapılan Denetim Komisyonuna ise CHP Grubundan Sezaver Albeyoğlu, Veli Keskin, Mehmet Karanfil, AK Parti Grubundan Nalan Başdemir ve Hakan Bayraklı seçildi. Gayrimenkul Satış Komisyonuna geçen yılki üyenin devam etmesi önerilirken, asil üyenin Osman Başterzi, yedek üyenin ise Fuat Kırıtak'ın göreve devam etmesine oy birliği ile karar verildi. Komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından diğer gündem maddeleri okunarak ilgili komisyonlara gönderildi. 


VALİ TOPRAKA TEŞEKKÜR 

Meclis oturumu sonunda tüm meclis üyelerine Selçuk ve Şirincede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı, Selçuk'ta yapılan birçok çalışmalarda en büyük büyük desteği  İzmir  Valisi Mustafa Topraktan aldıklarını ifade etti. Bu konuda ilçeye verdiği büyük desteğinden dolayı İzmir Valisi Sayın Mustafa Topraka bir kez daha teşekkür ettiğini belirten Başkan Bakıcı; "Şirince Sokak sağlıklaştırma ve Cephe giydirme projesi bitmiştir. Bu projede aynı zamanda Şirince çarşısının üzeri de kapatılacaktır. Burada yapılacak olan inceleme çalışmasından sonra söz konusu projenin yapım ihalesi gerçekleşecek" dedi. 


MÜŞTEREK ÇALIŞMALAR ÇOK ÖNEMLİDİR 

Her platformda merkezi yönetimin desteğini almak zorunda olduklarına dikkat çeken Başkan Bakıcı; "Bu konuda bize ve hepimize ne görev düşüyorsa yapmak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de çok sağlıklı ilişkiler içerisinde olmamız lazım ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da desteğini almamız lazım. Müştereken çalışıldığı zaman çok fazla işlerin olabileceğini hep beraber göreceğiz" dedi. 



Ebru ZERAY/Aydın Ses Gazetesi


Geri Dön