28 / 04 / 2024

Selçuk Geçer: Bombayı patlatayım mı? 2024'te konut fiyatları çok yükselecek!

Selçuk Geçer: Bombayı patlatayım mı? 2024'te konut fiyatları çok yükselecek!

Ekonomist Selçuk Geçer, konut ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Geçer 2025 yılından itibaren konut ve otomobil fiyatlarının agresifleşeceğini kaydetti. 



Son dönemlerde dalgalı seyrini sürdüren konut ve otomobil piyasası için ekonomist Selçuk Geçer, bombayı patlattığını söyledi. Geçer, enflasyon karşısında değer kaybeden konut ve otomobil fiyatlarının 2024 yılının ikinci yarısından itibaren yükseleceğini kaydetti. Geçer, konut ve otomobilin 2025 yılında çok agresif hareketler ortaya koyacağını ifade etti.


Youtube kanalında bir program yapan Selçuk Geçer, konut ve otomobil piyasasını değerlenirdi.

KONUT FİYATLARI 2024'TE ÇOK YÜKSELECEK

Uşakport'ta yer alan detaylara göre, “Bombayı patlatayım mı? Konut fiyatları çok yükselecek" diyen Geçer, "2024 ve 2025’te yükselecek. Niye? X bir beyaz eşya yıla 5 bin ile başladığı yılı 14 bin TL ile bitirdi" dedi.

Selçuk Geçer: Bombayı patlatayım mı? 2024 te konut fiyatları çok yükselecek!

Türkiye’de yanlış uygulamalar nedeniyle, 2 konuda şimdilik başarılı gibi görüldüğünü ancak yarın öbür gün çok ciddi bedeller ödeneceğine dikkati çeken Geçer, "Bunlardan biri konut piyasası. Konut piyasasını devlet baskısıyla tutuyorlar. Ama öbür tarafta o organize arkadaşlar çok büyümeye devam ediyor. Ev fiyatları baskılandığı için enflasyon karşısında ucuz kalıyor. 10 bin Türk Lirasına aldığınız ev hala 10 bin liraysa yüzde 60 zarardasınız. 10 bini bankaya koysanız yüzde 52 gelir elde edecektiniz. Ama gittiniz ve yılın başında ev aldınız ve ev fiyatları geri çekildi. Bu ev fiyatlarının ucuz kaldığını gösteriyor." diye belirtti.

2025’TE ARAÇ PİYASASINDA SERT HAREKETLER GÖRÜLECEK

“Öbür tarafta araç piyasasında aynısını yaptılar. Baskıladılar, milletin tepesine bindiler, ilanları kontrol ettiler. İyi tamam ama esas sorun çözülmedi. Esas sorun yurtdışından Türkiye’ye araba gelmiyor. Bir miktar geliyor ama artınca dış ticaret açığı artacak. Düşen araç fiyatları aracın ucuz olmasını beraberinde getirecek. 2024’ün ikinci yarısından itibaren ve 2025 içinde araç piyasasında çok sert hareketler göreceğiz.”

Kiracılar dikkat! Kombi bozulursa masrafı kim öder?

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!


Geri Dön