27 / 04 / 2024

Selçuk Geçer dolar tahminini güncelledi! 'Elinde dolar olan dikkat etsin'

Selçuk Geçer dolar tahminini güncelledi! 'Elinde dolar olan dikkat etsin'

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer adım adım yaklaştığımız 2022 yılı sonu için dolar kuru tahminini açıkladı.



Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dikkatleri çeken bir uyarı geldi. 

Dolar kahini olarak bilinen Selçuk Geçer, dolar endeksinin düşeceğini ifade etti ve elinde dolar olanları yıl sonu için sıra dışı bir uyarıda bulundu.

Doların artık daha fazla yükselme şansını olmadığını ifade eden ünlü ekonomist gerekçe olarak ABD'de enflasyonun gerileme sinyali vermesini işaret etti. 

Selçuk Geçer, dolar karşısında diğer para birimlerinin atağa geçeceğini belirterek, “Dolar aşağıyı gösteriyor. Euro ve sterlin yukarıyı gösteriyor. Çünkü görünen o ki ABD'deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum.” dedi.

Selçuk Geçer dolar tahminini güncelledi! Elinde dolar olan dikkat etsin

Dolar endeksin enflasyon nedeniyle gerileme beklediğini açıklayan Selçuk Geçer, doların yükselme ihtimali için ise şunları söyledi:

"ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz."

Piyasalarda sert rüzgarların yaşanacağını söyleyen Geçer, aralık ayında dolar kurunun 20 TL üzerine çıkabileceğinin de altını çizdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön