29 / 04 / 2024

Selçuk Geçer'den çılgın tahmin! 'Seçime kadar dayanmaz!'

Selçuk Geçer'den çılgın tahmin! 'Seçime kadar dayanmaz!'

Para ve piyasalar uzmanı Selçuk Geçer, yeni dolar tahmini ile herkesi şaşırttı. İşte Geçer'in yorumları...



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Piyasaları Kurulu'nun toplantısında yine faiz indirimi kararı çıktı. TCMB politika faizini 150 baz puan azaltarak, faiz oranını  ise10,5'ten 9'a indirerek tek haneye çekti.

GEÇER, DOLAR İÇİN ARALIK AYINI İŞARET ETTİ

Selçuk Geçer den çılgın tahmin! Seçime kadar dayanmaz!

Faiz kararından sonra ünlü ekonomist Geçer kamerasının karşısına geçti. Kendi resmi Youtube kanalında konuşuna Geçer, dolar kuru ile ilgili kritik bir açıklama yaptı ve aralık ayını işaret etti. Geçer, doların aralık ayında ve yılın ilk çeyreğinde ne olacağını açıkladı.

Selçuk Geçer şunları söyledi:

"ARALIK AYININ SONUNA DOĞRU 23 LİRANIN ÜZERİNE BİR DOLAR KURU GÖRECEĞİZ"

"Doların bu seviyelerde kalması doların yükselmeyeceği anlamına gelmiyor. Sadece politika faizinin indirilmesinin bir etkisinin olmayacağını söylüyorum.  Çok yüksek ihtimal aralık ayının sonuna doğru biz 23 liranın üzerinde bir dolar kuru göreceğiz."

"2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE ÇOK SERT DOLAR HAREKETLERİ GÖRMEYE BAŞLARIZ"

"İyi ihtimalle, kötü ihtimalle olursa ise bir kırılma yaşanabilir. Aralık sonunda da doları baskılamaya devam ederlerse bütün eldeki avuçlardaki cephaneyi kullanarak. O zaman da şöyle bir şeyle karşılaşırız. Önümüzdeki dönemin ilk çeyreğinde çok sert dolar hareketleri görmeye başlarız."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön