11 / 09 / 2024

Select mağazası İngiltere'de 350 şube hedefliyor!

Select mağazası İngiltere'de 350 şube hedefliyor!

Her hafta bir mağaza açan Select'in hedefi İngiltere'de 350 mağaza olmak



İki yıl önce batmak üzereyken 'Select' adlı İngiliz kadın giyim markasını satın alan Mahiroğlu, aralarında yaklaşık 40 Türk'ün de bulunduğu 2500 kişiyi istihdam ettiğini ve mağaza sayısının 150'ye ulaştığını söyledi.

İngiltere'de 150 mağazası bulunan ve 2500 kişiye istihdam sağlayan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu, Türk tekstilciler için Batı'nın markalaşmak ve yatırım yapmak için bir fırsat olduğunu söyleyerek, "Markayı satın almak, marka olmaktan çok daha kısa ve doğru bir yol" dedi.

Mahiroğlu, iki yıl önce batmak üzereyken satın aldığı 'Select' adlı İngiliz kadın giyim mağaza grubu için üretim yapılan şirketin Londra'daki merkezinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu mağaza grubunu satın aldıktan sonra yeni bir yapılanmayla şu anda aralarında yaklaşık 40 Türk'ün de bulunduğu 2500 kişiyi istihdam ettiğini ve İngiltere'nin birçok şehrinde toplam 150 mağazasının bulunduğunu kaydetti.

"Her hafta bir mağaza açıyoruz. İngiltere benim için çok önemli. Hedefimiz 350 mağaza açmak" diyen Mahiroğlu, bu dönemde marka yaratmanın, markalaşmanm zor olduğuna, o nedenle markayı satın almanın, marka olmaktan çok daha kısa ve doğru bir yol olduğuna dikkat çekti. 2009'daki küresel ekonomik krizin tekstil ve perakende sektörüne etkisini de değerlendiren Mahiroğlu, ekonomik krizi 2009 yılından önce de hissettiklerini söyleyerek "Kriz yaşanmamış olsaydı, şu anda sahip olduğumuz şirketi almamız mümkün değildi. 2008'in başında Select'i aldık. Select o dönemde ekonomik krizin ilk darbelerini yiyen şirketlerden biriydi. Biz krizden dolayı bu şirketi aldık. Krizden olumlu etkilenenlerdenim" dedi.
Cumhuriyet/Özlem Yüzak


Geri Dön