27 / 04 / 2024

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu. Temurci, asgari ücret ile kira fiyatlarını karşılaştırdı. İşte o açıklama ve rakamlar...



Asgari ücret ile ilgili zam pazarlığı sürerken, Meclis'te önemli bir asgari ücret karşılaştırılması yapıldı. 

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Selim Temurci, Meclis'te söz alarak önemli açıklamalarda bulundu. Temurci, yaptığı açıklamasında asgari ücret zammı ve kira bedelleri ile ilgili de konuştu. 

Söz konusu açıklamasına, geçtiğimiz gün, 2024 bütçesinin onaylandığını anımsatarak başlayan Temurci, "Bugün konumuz asgari ücret. Ne hikmettir bilinmez, özellikle son beş altı yıldır asgari ücret meselesi gündeme geldiğinde özellikle iktidardaki arkadaşlarımızın asgari ücretle ilgili olarak enflasyonda bir iyileşme olduğuna, enflasyonun ateşinin düştüğüne, enflasyon verilerinin umut verici olduğuna dair cümlelere şahit oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Dr. Selim Temurci, enflasyonu düşürmeden, hayat pahalılığını ortadan kaldırmadan asgari ücrete ne verilirse verilsin üç ay içinde elde bir şey kalmayacağına dikkat çekti. 

"Mehmet Şimşek Bey, Değerli Bakanımız dedi ki: “Biz enflasyon hedeflemesine göre asgari ücreti belirleyeceğiz.” Allah aşkına, sormak isterim değerli milletvekilleri; son beş yıl içerisinde bana bir yıl söyleyin ki enflasyon hedeflemesi gerçekleşmiş olsun" diye konuşan Temurci, bu ülkenin Merkez Bankası Başkanının da hayat pahalılığını ve fiyatları kapıcısından, apartman görevlisinden sorduğunu işaret ederek, TÜİK'in verilerini sorgulamak zorunda olduklarını söyledi. 

"Dolayısıyla, buradan hareketle, sokağın verileriyle, hayatın gerçekleriyle TÜİK'in verilerinin birbirine uyuşmadığını düşünüyoruz. Vatandaş enflasyonu “TÜİK x 2” şeklinde isimlendiriyor" diyen Temurci, yanlış verilerle, kuşkulu verilerle, insanların yaşamını ilgilendiren asgari ücretin asla belirlenmemesi gerektiğini söyledi. 

Selim Temurci: Asgari ücret 20 bin TL bile olsa, büyükşehirlerdeki 1 kira ödenemiyor!

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Selim Temurci, söz konusu açıklamasında "Bugün, en iyi ihtimalle asgari ücret 20 bin TL bekleniyor yani 20 bin TL’nin büyük şehirlerde 1 kiraya bile karşılık gelmediğini düşündüğümüzde, bizim asgari ücret meselesini yeniden ve yeniden düşünüp bu ülkenin huzurlu, mutlu yarınları için, insanlarımızın yüzünün gülmesi için, hukukta, ekonomide, sistemimizde çok büyük yapısal değişimleri hep birlikte yapmalıyız diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, Selim Temurci, enflasyon hedeflemesi meselesini 2024 yılında test etmeyi, gelecek Haziran'da yeniden bu enflasyona bakmayı önerdi. 

Asgari ücrette oran değişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan refah payı talimatı geldi!

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Kira bedelleri hane gelirinin yüzde 30'unu aşmamalı: Bu hesapla ortalama aylık gelir 51 bin TL olmalı!


 


Geri Dön