18 / 07 / 2024

Selka Kütahya'da yeni tesis alımı gerçekleştirdi!

Selka Kütahya'da yeni tesis alımı gerçekleştirdi!

Selka Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Kaya, son satın alınan bu tesis ile şirketlerinin marka değerini yansıtacak şekilde yenilemeleri yapıp, üretime başladıklarını ifade etti..





Şirket stratejilerini inorganik büyüme üzerine yönlendirdiklerini belirten Selka Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Kaya, bu stratejinin bir yansıması olarak mart ayında Kütahya'da hazır beton tesisi alımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Son satın alınan bu tesis ile şirketlerinin marka değerini yansıtacak şekilde yenilemeleri yapıp, üretime başladıklarını ifade eden Kaya, bu alımla birlikte filolarının 50 mikser ve farklı boom uzunluklarda dokuz adet beton pompasına ulaştığını söyledi. 


Mevcut bir şirketi satın almanın, sıfırdan yatırım yaparak kurulan işlere göre belli üstünlüklere sahip olduğunu hatırlatan Kaya, Türkiye'de de şirket satın alma yoluyla büyümenin gittikçe tercih edilir olmaya başladığının altını çizdi. Bu büyüme stratejisinde satın alacakları şirketi çok titiz çalışmalardan sonra belirleyip, ona göre hareket ettiklerini anlatan Kaya, "İnşaat sektörüne girdiğimiz 1976 yılından beri çok iyi bir marka haline getirdiğimiz Selka Şirketler Grubu'nun temel felsefesi, güven vermektir. Bu güveni zedeleyebilecek bir şirketi kesinlikle bünyemize almayız" dedi. 


Üretim kapasitesi ile Eskişehir'in hazır beton ihtiyacının yüzde 60'ını karşıladıklarını vurgulayan Kaya, her uygulamada kullanılabilen C12 sınıfından C60 sınıfına kadar hazır beton üretimi yaptıklarını dile getirdi. Betonun hammaddesi olan agregayı grup bünyesinde bulunan Selka Madencilik'in, Yörükkaracaören mevkiinde yer alan tesislerinde ürettiklerini belirten Kaya, yıllık 1 milyon 500 bin ton kapasitesi bulunan bu tesiste agrega üretimi yaptıklarının bilgisini verdi. Eskişehir ve Kütahya'dan sonra farklı şehirlerde de büyüyerek sektörde kalıcı olmayı hedeflediklerini ileten Kaya, "Şu an itibarıyla İstanbul'da iki farklı beton firmasıyla görüşme halindeyiz. İnşaat kadromuzun da güçlü olması sebebiyle gittiğimiz şehirlerde hazır beton ile birlikte prefabrik üretimini de düşünüyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar filomuzu en az yüzde 50 oranında artırmak ve tesis sayımızı beşe çıkarmaktır" dedi. 


İlk tesislerinin 1992 yılında Eskişehir EMKO Sanayi Sitesi'nde kurulduğunu anlatan Yenal Kaya, 1996 yılında ise Alpu yolundaki 40 bin metrekarelik alana taşındıklarını ifade etti. 

Alpu yolundaki tesislerinde saatte 120 metreküp kapasiteli iki adet bilgisayar donanımlı tam otomatik beton santrali kullanıldığını aktaran Kaya, Eskişehir'de 2009 yılında başka bir beton santralinin satın alınmasıyla devreye giren tesiste de yine saatte 120 metreküp kapasiteli bir adet tam otomatik santral kullanıldığım kaydetti. Kuruluşlarından itibaren TSE kalite belgesine sahip olduklarına dikkat çeken Kaya, şunları söyledi: "Eskişehir'de, bu sektörde ISO 9001:2000 kalite standartlarını sağlayan ilk firmayız. Firma bünyesinde kurulu olan 'Beton Test Laboratuarında modern cihazlarla, bilgisayar kontrollü olarak deneyler yapılıyor ve en son uygulanan kalite belgesi olan TS EN ISO 9001:2008 ve TSE standartlarında uygunluk sürekli kontrol ediliyor." Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe, 1976'dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Selka Şirketler Grubu'nun, hazır beton, madencilik, akaryakıt dışında inşaat, prefabrik ve yazılım şirketlerine de projeler ürettiğini anlatan Kaya, büyük projelerde yer almayı sürdürdüklerinin altım çizdi. Kaya, Selka Grup olarak daha önce, Ankara-İstanbul arasındaki mesafeyi üç saate indirecek olan Yüksek Hızh Tren (YHT) projesinin PolatlıEskişehir arasındaki hazır beton temini, altyapı, sanat yapıları (köprü, menfez, tünel, istinat duvarı vs.), viyadük inşaatları ve köprü kirişlerinin büyük bir kısmını üstlendiklerini bildirdi. 

Şu anda projenin Vezirhan-İnönü arasındaki bölümünde de yer aldıklarını, hazır beton üretimi konusundaki tecrübelerini prefabrik imalatlarına yansıttıklarını belirten Kaya, şöyle devam etti: "C.İ.B. (Cengiz-IC İçtaş-Belen) ortaklığı tarafından yapımı süren ve C60 beton sınıfının kullanıldığı, 6.1 km. uzunluğu ve 12.5 metre net iç çapıyla Türkiye'nin en büyük ulaşım tüneli haline gelecek T26 tüneli için segment üretimine devam ediyoruz. Aynı güzergahta kullanılmak üzere yaklaşık 2 bin adet köprü kirişinin üretimini ve montajını da sürdürüyoruz. Bunların yanı sıra projenin İnönü-Köseköy etabında bulunan toplam 160 kilometrelik kablo kanalı imalatını da gerçekleştiriyoruz." 


Dünya Dosya


Geri Dön