01 / 05 / 2024

Selman Bilal, Bilstore'u Uzakdoğu'ya açacak

Selman Bilal, Bilstore'u Uzakdoğu'ya açacak

Geçtiğimiz günlerde Tünel'de açtığı Türkiye'nin ilk müze mağazası Bilstore'a yurtdışından ağırlıklı genç tasarımcıların sahibi olduğu 10 yeni markayı getiren Bil's gömleklerinin sahibi Selman Bilal, büyüme pazarları arasına Uzakdoğu'yu da aldı



Özellikle Hindistan'da beyaz renge olan düşkünlüğün kendilerine avantaj yarattığına dikkat çeken Bilal, '5 yıl içinde Uzakdoğu pazarında olmayı hedefliyoruz. Biz krize ve arkasından kur baskısına rağmen üst segmente üretim yaptığımız için ihracatımızda düşüş yaşamadık. Bu yüzden yüzde 85 ihracat ile yurtdışındaki varlığımızı artıracağız' dedi.

AUSTIN REED'İ BÜYÜTECEK
Bölge lisansını aldıkları ve üretimi yüzde 100 Türkiye'de yaptıkları İngiliz Austin Reed markasını bölge ülkelere de açacaklarını dile getiren Bilal, markanın koleksiyonunu da Türk tasarımcıların hazırladığını kaydetti.


Anlaşma yaptığı markaya üretimi de teklif edecek
03.11.2010 FRED Perry markasının ise 100 bin adet satışla 5'inci dağıtıcısı haline geldiklerini dile getiren Bilal, 'Fred Perry ile ortak bir koleksiyon hazırladık. Ortak etikette ürünlerimiz satışa çıktı' dedi. Bilal, bundan sonra anlaşma yapacakları her markaya Türkiye'de üretim ya da koleksiyon hazırlama önerisini de sunacaklarını kaydetti.
Sabah/Pınar çelik

 


Geri Dön