29 / 04 / 2024

Selman Yıldırım: Yenişehir planlanmalı!

Selman Yıldırım: Yenişehir planlanmalı!

Selman Yıldırım, Yenişehir Mahallesi'nde çok ciddi planlama ve tapu sorunu yaşadıklarını belirterek, "Yenişehir Mahallesinin tamamında imar planları Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Mahallenin yeniden planlanması gerekiyor" dedi...



CHP İzmit ilçe Başkanı Selman Yıldırım yaptığı haftalık basın açıklamasında, "İzmit Belediyesinin bazı hukuksuz ve yasal olmayan işleriyle ilgili hukuksal takibimizi devam ettiriyoruz" dedi. 


İzmit Belediyesi'nin topladığı otopark harçlarını usulüne uygun kullanmadığını iddia eden Yıldırım, "4 milyon TL'nin nerede olduğu belli değil. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 'soruşturmaya gerek yok' cevabıyla karşılaştık ve itirazımızı sürdürdük. Danıştay 1. İcra Dairesi bizi haklı bularak soruşturma yapılması gerektiğine dair kararı iletti. 


BAŞMÜFETTİŞLE GÖRÜŞTÜ 


İzmit Belediyesi'nden beni aradılar ve İçişleri Bakanlığı başmüfettişinin benimle görüşmek istediğini söylediler. Belediye binasında 3. 

katta görüşme yaptık. Bu paranın nereye kullanıldığına dair görüşüme başvurdu. Hem Büyükşehir, hem belediye kanunu, hem de hem de otopark yönetmeliğiyle ilgili hatırlatmalar yaptım. Toplanan paralarla otoparka yatırım yapılmadığını anlattım. Bu görüşmeden bir şey çıkıp çıkmayacağına gelince o kadar çok hukuk ihlaliyle karşılaştım ki, kanaatim bu tablodan bir şey çıkmayacağı yönünde" şeklinde konuştu.


 

İMAR PLANLARI İPTAL EDİLDİ 


Yenişehir Mahallesi'nin çok ciddi planlama ve tapu sorunu yaşadıklarını söyleyen Yıldırım, "Burada yaşayan vatandaşlar parsellere şerh koyulması durumuyla karşı karşıya. Belediye yönetimi birkaç yandaşına avantaj sağlama açısından planlama yaptı ama birçok insan mağdur edildi. Tamamının imar planları Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Arsası olan şerh yüzünden ev yapamayacak, evini satamayacak. Bu durum bütün bölgeyi kapsamakta. 

Yeniden uygulama yapılması gerekiyor" dedi. 


VİZYONLARI YETMİYOR 


AK Partili adayların 2009'da vaad edilen İzmit'le ilgili önemli projeleri olduğunu ancak önemli bir bölümü gerçekleştirmediklerini söyleyen Yıldırım, "Seçimlere 3 ay süre kala yeniden aynı projeleri yapacağız diye söylemeye, insanların hayallerini çalmaya başladılar. Seçim kataloğuna koymalarına rağmen projeleri yapmadılar. Bu projelere kentin ihtiyacı var ama vizyonları N^projeleri hayata geçirmeye yetmiyor. 2004'te belediyeyi devrederken hafif raylı sistem için finansman kaynağı ve tüm prosedürler hazırdı. Ancak ne yazık ki pro CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, "4 milyon TL otopark harcı nerede belli değil" diyerek otopark harçlarını usulüne uygun kullanmadığını iddia etti. 

tokol yapmadılar. Bu bağlantıları Bursa Büyükşehir Belediyesi kullandı. Bizim projemizi, kaynağımızı Bursa'ya verdiler" dedi. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön