29 / 04 / 2024

Sembol İstanbul projesi yatırımcısının yüzünü güldürdü!

Sembol İstanbul projesi yatırımcısının yüzünü güldürdü!

Karden İnşaat’ın Bahçeşehir –Beylikdüzü TEM bağlantı yolu üzerinde inşa ettiği Sembol İstanbul projesi lansman döneminden bugüne kadar İstanbul’un en iyi prim yapan projelerinden biri oldu. Projede metrekare satış fiyatları 3.500-4.500 TL oldu.



Karden İnşaat’ın Bahçeşehir –Beylikdüzü TEM bağlantı yolu üzerinde inşa ettiği residence konseptli Sembol İstanbul projesi, sağladığı yüksek prim ile yatırımcısının yüzünü güldürdü.  Lansman döneminden bugüne kadar İstanbul’un en iyi prim yapan projelerinden biri oldu ve metrekare satış fiyatları 3.500-4.500 TL aralığına yükseldi. Ulaşım kolaylığı ve hızlı gelişimi ile öne çıkan bir konumda yer alan projenin önümüzdeki yıl içinde en az yüzde 15-20 daha pirim yapması öngörülüyor.


İnşaat sektörünün fark yaratan markası Karden İnşaat, Bahçeşehir -Beylikdüzü- Esenyur-Avcılar ilçelerinin ortak noktası olan Haramidere TEM bağlantı yolu üzerinde konumlanan residence konseptli Sembol İstanbul projesiyle yatırımcısının yüzünü güldürdü. Lansman döneminden bugüne kadar satış fiyatlarını 3.500-4.500 TL aralığına yükseltti. Esenyurt Bahçeşehir aksı üzerinde ulaşım kolaylığı ve hızlı gelişimi ile prim yapmaya devam eden projenin önümüzdeki yıl içinde en az yüzde 15-20 daha değer kazanıp pirim yapması öngörülüyor.


Migros Sembol İstanbul Çarşı’da….

Sembol İstanbul, 44 mağazadan oluşan ticari üniteleriyle hem bölgenin hem de proje sakinlerinin ihtiyacını karşılayabileceği semt çarşını da bünyesinde barındırıyor. 2016 yılı ilk çeyreğinde hayata geçmesi planlanan çarşı için Migros ile anlaşma imzalayan şirket, diğer markalarla görüşmelerini devam ettiriyor.


Zengin sosyal olanakları ile öne çıkan projede, açık – kapalı yüzme havuzları, fitness, oyun ve hobi odaları, spa ve masaj salonları, Türk hamamı, Fin hamamı, cafeler, çocuk oyun alanları, çok amaçlı saha, yürüyüş ve koşu parkurları bulunuyor.


Yüzde 80’i Satıldı

Sembol İstanbul’un yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılaştığını ve projenin yüzde 80’inin satışının tamamlandığına dikkat çeken Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz,


“Sembol İstanbul’u satışa sunduğumuz günden bugüne kadar bölgenin m2 satış fiyatlarını iyi bir noktaya taşıdıklarını ve bölgenin fiyatlarında belirleyici olduklarını belirtti. Bugün metrekaresi 3.500-4.500 TL aralığında fiyatlardan satılıyor. Bulunduğu konum ile prim potansiyeli devam eden projemizin önümüzdeki yıl içinde en az yüzde 15-20 daha pirim yapmasını öngörüyoruz. Yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği projemizin sadece yüzde 20’i kaldı” dedi.


B ve C Blokların Satışı Devam Ediyor

Esenyurt’taki proje, Bahçeşehir gişelere 1 dakika, E-5’in hemen dibindeki önemli bir konumda yükseliyor. Sembol İstanbul’un A ve B bloklarında residence daireler, C blokta ise busidence daireler yer  alıyor. 

A bloğunun satışını tamamlanan projede, B ve C bloklarının satışı devam ediyor. B ve C bloklarda 40 m2 ile 200 m2 arasında değişen farklı tiplerde 3+1, 2+1, 1+1, 1+0 olmak üzere residence daireler bulunuyor. Ayrıca, B blokta residence daireler yer alırken, C blokta busidence daireler de mevcut.

Şu anda projenin inşaatının yaklaşık %90’ı tamamlandı ve yaşamın başlaması için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.


Busidence Konsepti ile Fonksiyonellik Sağlıyor

Beylikdüzü – Bahçeşehir TEM bağlantı yolu üzerinde E-5 karayoluna 800 m, havaalanına 12 km, deniz otobüslerine 4 km, Tüyap Fuar merkezine 3 km uzaklıkta konumlanan Sembol İstanbul, daire konseptinde ofis talebinin yoğun olduğu bölgede busidence konseptini uygulayarak, isteyenin konut isteyenin de home ofis olarak kullanabileceği çift fonksiyonlu bir tasarım ile dekorasyon masrafı yapmadan taşınma imkanı sunuyor.




Haber Star Gazetesi'nin emlak ekinde şu şekilde yer aldı...


Karden İnşaat, Haramidere TEM bağlantı yolu üzerinde konumlanan residence konseptli Sembol İstanbul projesiyle yatırımcısının yüzünü güldürdü. Lansman döneminden bugüne kadar satış fiyatlarını 3.500-4.500 TL aralığına yükseltti. Projenin 2016 da en az yüzde 15-20 daha değer kazanması öngörülüyor. Sembol İstanbul, 44 mağazadan oluşan ticari üniteleriyle hem bölgenin hem de proje sakinlerinin ihtiyacını karşılayabileceği semt çarşını da bünyesinde barındırıyor. 2016 ilk çeyreğinde hayata geçmesi planlanan carsı için Migros ile anlasan şirket, diğer markalarla görüşmelerini devam ettiriyor. 


YÜZDE 80'İ SATILDI 

Sembol İstanbul'un yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılaştığını ve projenin yüzde 80'inin satıldığına dikkat çeken Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Pasa Karadeniz, Sembol İstanbul'u satısa sundukları günden bugüne bölgenin m2 satıs fiyatlarını yükselttiklerini ve bölgenin fiyatlarında belirleyici olduklarını söyledi. Satışa çıkan B ve C bloklarda 40-200 m2 arasında değişen 3+1,2+1,1+1, 1+0 residence daireler bulunuyor. 



Star Ek





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Karden İnşaat'ın Bahçeşehir-Beylikdüzü TEM bağlantı yolu üzerinde inşa ettiği residence konseptli Sembol İstanbul'un yüzde 80'i satıldı. Metrekare satış fiyatları 3 bin 500-4 bin 500 TL aralığına yükselen Sembol İstanbul'un A ve B bloklarında residence daireler, C blokta ise busidence daireler yer alıyor. Projede 44 mağazadan oluşan ticari üniteler de bulunuyor.


Dağ Mühendislik hedef büyüttü


Bugüne kadar Konya'da önemli projelere imza atan Dağ Mühendislik, Bahçekent Flora ile girdiği İstanbul pazarında hedef büyüttü. Eşzamanlı 3 projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Dağ Mühendislik, bu projeler için toplam 2,2 milyar liralık yatırım planlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 8 bin konut üretimi yapan Dağ Mühendislik'in, yurt, AVM, okul, hastane gibi sosyal donatıları da hayata geçirdiğini belirten Doğan Dağ, “Bahçekent Flora'da bitmek üzere olan bin konut, 260 ticari alan var. Yakında Tual Adalar diye Kartal'da bir projemiz olacak.” dedi.


Mandarin Oriental'e iki ödül


Akdeniz'in lüks resort projesi Mandarin Oriental Bodrum, Londra'da düzenlenen European Hotel Design Awards'ta iki ayrı kategoride ödüle layık görüldü. Bodrum Göltürkbükü Cennet Koyu'nda 2014 yılında hizmete açılan, Akdeniz'in en lüks resort projesi Mandarin Oriental Bodrum, ödülleri 23 Kasım'da Londra'da düzenlenen European Hotel Design Awards töreninde aldı. Otel, Mimari-Yeni Yapı ve İç Mimari-Spa & Wellness kategorilerinde rakiplerini geride bıraktı. Yatırımın sahibi Astaş Holding, doğrudan 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.


Enerjiyi konutlarda harcıyoruz


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği'nin Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 44'ünün konutlarda tüketildiğini belirterek, “Önceki gün yaptığı toplantıda ‘Enerjiyi verimli kullansaydık Rusya krizinde daha özgüvenli olurduk' minvalinde ifadeler kullanmadığını söyledi. Ayrıca derneğin İZODER çatısı altında olmadığını kaydeden Başkan, ülkede tasarruf bilincini artırmayı hedeflediklerini söyledi.


Babacan Yapı'dan kampanya


Babacan Yapı, Esenyurt'ta hayata geçirdiği Babacan Premium'a özel lansman öncesi kampanya başlattı. Buna göre ev sahibi olmak isteyene yüzde 25 peşinat, şirket tarafından 40 ay sıfır faiz ile taksitlendiriliyor. Banka kredili sistemde de yüzde 25 peşinat, yüzde 5'i peşin, kalan kısmı yüzde 5'lik parçalar halinde 6, 12, 18 ve 24 ay taksitle ödenebiliyor. Geri kalan yüzde 75'lik kısım için ise yüzde 0,99 faiz oranı ile 120 aya kadar vade yapılabiliyor. Eylülde inşasına başlanan projenin 1. etabı Haziran 2018'de teslim edilecek.


Ağaoğlu'ndan Almanlara  teklif


Almanya Ekonomi Konseyi'nde Alman yatırımcılara seslenen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir, Ağaoğlu'nun inşaat sektörünün dijital lideri olduğunu hatırlatarak, “Dijitalleşmeyen şirketlerin geleceği yok. Alman yatırımcıları özellikle yaşlılar için Türkiye'de konut projeleri üretmek üzere ortak yatırıma davet ediyorum.” diye konuştu. Halisdemir, Almanya'ya açık bir işbirliği çağrısında bulunduğunu belirterek, “Gelin özellikle yaşlılar için konut projeleri üretmek üzere ortak yatırımlar gerçekleştirelim.” dedi.


Zaman



Geri Dön