01 / 05 / 2024

Seranova'nın ihracat hedefi üretiminin yüzde 50'si!

Seranova'nın ihracat hedefi üretiminin yüzde 50'si!

Seranova ihracatla büyüme stratejisi doğrultusunda her alanda yenilikçi bir vizyonu hayata geçirmiş bulunuyor..



Seramik sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Seranova Pazarlama Müdürü Nilgün TUGAYKAN, kesintisiz bir büyüme sergileyen sektörün önemli aktörleri arasında bulunan Seranova'nın yenilikçi ürünleri kadar satış sonrası hizmetlerde de farklılaşmayı öne çıkardığı ve ihracatla büyüme vizyonu doğrultusunda önemli atılımlarda  bulunduğunu belirtiyor.


Türkiye'nin en büyük ilk 10 seramik kuruluşu arasında yer alan Seranova, yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak büyük bir atılım gerçekleştirdi. Bayilik sisteminden bayi konseptine, modern tasarım anlayışından yenilikçi ürün gruplarına kadar kurumsal açıdan tümüyle yenilenen Seranova, satış sonrası hizmet anlayışında da fark yaratarak hizmet kalitesini daha da yükseltiyor.


Hedef ihracatla büyümek

Seramik sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörleri arasında yer aldığını ve sürekli büyüyen bir sektör olduğunu dile getiren Seranova Pazarlama Müdürü Nilgün TUGAYKAN, yakın zamanlara kadar sektörün dışarıdan tasarım aldığını, günümüzde ise yurtdışına tasarım sunar hale geldiğini belirterek, tasarım anlayışının çok geliştiğini ve tasarıma ve Ar-GE’ye verdikleri önemle Seranova’nın da bu yönde yatırımları olduğuna dikkat çekiyor. 


TUGAYKAN, Seranova olarak ileri teknoloji ile üretilmiş yeni seriler kadar satış sonrası hizmetlere de odaklandıklarını ve ihracata yönelik büyüme vizyonuyla önemli bir atılımın eşiğinde bulunduklarının altını çiziyor. 


 Üretimin yüzde 50'si ihracat için

 Türkiye seramik sektörünün bulunduğu konumdan çok daha ileri bir noktaya ulaşacağından kuşku duymadığını belirten TUGAYKAN, halihazırda üretiminin yüzde 35'ini ihracata yönelik gerçekleştiren Seranova'nın 2013 yılında bu oranı önemli bir sıçramayla yüzde 50'ye çıkaracağını ifade ediyor. TUGAYKAN, sektörde dünyada yaşanan değişime paralel olarak pazarın ihracata kaydığını belirterek, Türkiye'nin lojistik anlamda şanslı ülkeler arasında yer aldığını, Seranova'nın ise iddialı tasarımlarıyla özellikle ABD, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında ön plana çıkacak kuruluşlar içinde olacağını da sözlerine ekliyor.  


Geri Dön