15 / 05 / 2024

Serdar İnan: Gayrimenkul sektörü kriz ve kavgayı sevmez!

Serdar İnan: Gayrimenkul sektörü kriz ve kavgayı sevmez!

İnanlar inşaat Başkanı Serdar İnan, referandumda ağırlıklı olarak evet oylarının çıkmasının inşaat sektörünü çok olumlu etkileyeceğini söyledi



Ramazan ayında işlerin beklenenden durgun geçmediğini ancak Ramazan Bayramı'nda geçmiş yıllara göre iyi işler yapamadıklarını ifade eden İnan, "Gayrimenkul sektörü kriz ve kavga istemeyen bir sektördür. İnsanlar ömür boyu biriktirdikleri paralarla yatırım yapar. Piyasalarm sakin olması riskin düşük olması çok önemli. Bu anlamda referandum sonucu çok anlamlı. Yapılan işlerin onayı anlamına gelir" dedi. Gayrimenkul satışlarının bugünden itibaren ciddi anlamda yükselişe geçeceğine inandığım ifade eden İnan, şöyle devam etti:

SATIŞLAR ARTINCA FİYATLAR YÜKSELİR
 "Özellikle yurtdışından Türkiye'deki konut piyasasına büyük ilginin olacağım düşünüyorum. Yurtiçindeki hareketlilikle birlikte inşaatta işler alılacak. Çünkü piyasada likidite var. İnsanlar alıma geçecek. Tabii hem yurtiçinden hem de yurtdışından konuta olan talep fiyatları da etkilecek. Kısa vadede gayrimenkul fiyatlarında yüzde 30 artabilir, istanbul'daki gayrimenkul fiyatları Avrupa seviyelerine gelecek'' Canan Yapı Başkanı Necati Akyazıcı, referandumdan beklendiği gibi evet sonucu çıktığını söyledi. Akyazıcı, bu yüzden kısa vadede inşaat sektörde ciddi bir hareketliliğin olmayacağını iddia ederek, "Eğer düşük faiz ortamı devam eder ve tek hanede kalacağının güveni oluşursa inşaat sektörü atağa geçir. Paranın yönü de gayrimenkule döner" şeklinde konuştu.

BELİRSİZLİK AŞILDI ÖNÜMÜZ AÇIK
Referandum sonucunu değerlendiren Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ise, artık belirsizliğin aşıldığını ve önlerinin açıldığını söyledi. Durbakayım, "En azından kendi açımızdan satışların canlanacağını düşünüyoruz. Çünkü İstanbul'u terketmeden önce pekçok ev alıcısı projeleri gezip opsiyon yazdırmıştı. Ancak bu opsiyonların alıma geçmesi için referandum gibi bir belirsizliğin aşılmasını bekliyorlardı" dedi. Hem yabancı yatırımcı hem de siyasi istikrarın devamı açısından beklenen sonucun gerçekleştiğini vurgulayan Durbakayım, "Bu durumun yatırım kararlarını ertelemiş olan kesimleri rahatlatarak harekete geçireceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.
Bugün


Geri Dön