03 / 05 / 2024

Serdar Sandal'dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

Serdar Sandal'dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki İzmir depreminin ardından şehirde gündeme gelen emlak krizi hakkında açıklamalar yaptı.



30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki  İzmir  depreminin ardından şehir genelinde bulunan çoğu bina için ağır, orta ve hafif olmak üzere birbirinden farklı hasar kayıtları oluşturuldu.

Depremin ardından pek çok İzmirli vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Deprem olurken ve depremin ardından hasar alan çoğu konutta oturum yasaklandı. Bu konutlardan pek çoğu süreç içinde yıkılırken, bazılarıysa hala yıkım zamanını beklemekte…

Serdar Sandal dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

Deprem mağduru İzmirli vatandaşlarsa konutlarını dönüştürebilmek amacıyla, konut kredisi ve kira yardımı, devlet tarafından gelecek yardımları beklerken, emlak vergileri açısındna şok bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı.

Konutları yaşanamaz halde olan İzmirli gayrimenkul sahipleri bir taraftan kira öderken, 2021-2022 yılı emlak vergileriyle bir şok daha yaşadı. Deprem mağduru vatandaşlar, "Oturmadığımız evlerin konut vergisini neden ödüyoruz?" demiş ve yönetime sitem ederek bu vergilerin toplanmasının yanlış olduğunu belirterek, devlete çağrı yapmıştı.

Serdar Sandal dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

"SERDAR SANDAL: MECLİSE TAŞIYACAĞIZ"

Ege'de SonSöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre, vatandaşlar tarafından yapılan itirazların ardındansa İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal "Sık sık düzenleme yapılırsa ben belediye olarak almamaya razıyım." diyerek hükümete seslendi. CHP'li vekillerin bu konuyu mecliste gündeme getireceğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı, şu cümleleri kurdu:

Serdar Sandal dan İzmirli deprem mağdurlarına sevindiren haber!

"Belediyeler, ilgili yasa ve mevzuat ölçeğinde yönetilir. Yani belediyenin yaptığı her işin kanuni bir karşılığı olması lazım. Siz o kanun dışında bir işlem yapamazsınız. Emlak vergilerinin tamamı, kanuni bir zorunluluktur. Ama biz şu an evi yıkılan, orta hasarlı, evinde olmayan arkadaşlarla ilgili bu tebligatları geciktiriyoruz. Vermiyoruz. Ama sayın milletvekillerimizle de depremzede derneğimizi ziyaret ettik. Sanıyorum vekillerimiz bununla ilgili bir kanun teklifi verecekler. Eğer kanun teklifi Kabul olursa biz gönül rızasıyla bu işten feragat ederiz. Şu an benim insiyatifimde olsa, kanuni bir zorunluluk olmasa; bugün vazgeçerim. Çünkü esnaf ilgili yada bizimle ilgili diğer bütün vergilerin tamamından vazgeçtik."

İzmir Valiliği'nden deprem konutları açıklaması! 

İzmir deprem konutlarının teslimleri ay sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir Bayraklı'daki emsal artışına yapılan itirazlar reddedildi!

İzmir Bayraklı'da revizyon planları tamamlandı!


Geri Dön