28 / 04 / 2024

Şerefiye farkı nedir?

Şerefiye farkı nedir?

Sistem Sayım programına tüm verilerin girilmesi ile hesaplamaları yapılan şerefiye farkı ne ifade ediyor? Şerefiye farkı nasıl belirleniyor? Şerefiye farkı nedir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı...



Şerefiye farkı nedir?

Aynı çatı altında bulunan dairelerin aynı özelliklere sahip olmalarına karşın, fiyatlarının farklı olması "Şerefiye farkı" ndan kaynaklanıyor. Buna göre "Şerefiye farkı nedir?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye farkı..

Şerefiye farkı, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasını ifade ediyor. Söz konusu kriterler arasında, dairenin açıklığı, gün ışığını alma durumu, yönü, cephesi, manzarası gibi özellikler oluşturuyor.


Buna göre, daireler aynı niteliklere sahip olsa bile, örneğin bir dairenin manzaraya bakması gibi şerefiye farkının olmasından dolayı otomatik olarak daire fiyatı da farklı oluyor. Şerefiye farkı kelime anlamı nı belirttikten sonra, bir diğer sorunuz olan "Şerefiye farkı nasıl belirlenir?"i yanıtlayalım.


Şerefiye farkı hesapları

Şerefiye farkı hesabı, "Sistem sayım" programı ile yapılıyor. Bu programa gerekli verilerin girilmesi sonucunda dairenin şerefiye farkı ile birlikteki değeri ortaya çıkıyor.



Şerefiye farkı nasıl hesaplanır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön