27 / 04 / 2024

Şerefiye hesabı

Şerefiye hesabı

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Şerefiyenin özellikleri!

Şerefiye bedeli, aynı çatı altında yer alan konutların bedellerinin farklı olması durumunda devreye giriyor. Şerefiye bazı özelliklere dayanarak hesaplanıyor. İşte şerefiyenin özellikleri ve şerefiye hesabı...

Şerefiyenin hesaplanması!

Şerefiye terimi, aynı çatı altında bulunan fakat farklı özelliklere sahip olmalarından dolayı meydana gelen daire fiyat farkını ifade ediyor. Şerefiyenin hesaplanmasında, sistem sayım programı kullanılıyor...

Şerefiye hesaplama!

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Şerefiye hesabı nedir?

İş yerlerinde de uygulanan ancak genellikle yapıdaki aynı tip dairelerde fiyat farkı olarak karşımıza çıkan şerefiye hesabı nedir? Şerefiye hesabı nasıl ve neden yapılıyor?

Şerefiye parası nedir?

Bilindiği üzere, daire fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye değeri önemli bir role sahip oluyor. Buna göre şerefiye parası nedir? Şerefiye parası hesabı nasıl yapılır, gibi sorularınızın yanıtı...

Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının farklı olması, şerefiye değerinden kaynaklanıyor. Buna göre şerefiye değeri nasıl belirlenir? Şerefiye hesabı nasıl yapılır?

Şerefiye farkı nedir?

Sistem Sayım programına tüm verilerin girilmesi ile hesaplamaları yapılan şerefiye farkı ne ifade ediyor? Şerefiye farkı nasıl belirleniyor? Şerefiye farkı nedir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı...

Şerefiye payı nedir?

Aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye payının da etkisi bulunuyor. Peki söz konusu şerefiye payı nedir? Şerefiye payı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Şerefiye nasıl tespit edilir?

Aynı ana gayrimenkulde bulunan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının nedenleri arasında "şerefiye bedeli" de bulunuyor. Peki şerefiye nedir, şerefiye nasıl tespit edilir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Şerefiye nedir?

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan şerefiye nedir? Detayları haberimizde...

Van Merkez Şerefiye TOKİ Konutları fiyat!

Van Merkez Şerefiye TOKİ Konutları fiyat listesine göre 106 bin 390 TL ile 159 bin 607 TL arasında değişiyor. Toplamda 425 adet konutun satışa çıkarıldığı projede aylık taksitler 703 liradan başlıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi 23 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Peşinatların 10 bin 639 liradan başladığı projede 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Samsun Şerefiye Cami tanıtıldı!

’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları başvuru!

Başvuru işlemlerinin devam ettiği TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi' nde taksitler 703 liradan başlıyor. 144 ay vade sağlanan projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları bugün başlıyor!

Ödemelere göre 144 aya varan vade sağlanan TOKİ Van Merkez projesinde toplamda 425 adet konut yer alıyor. TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları bugün başlıyor.

Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetler için ödenecek ücretler şartnameye göre belirleniyor. İşte Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016..

Ahmet Davutoğlu: Konut hesabı uygulaması başlatılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkez'inde düzenlenen "2016 Yılı Eylem Planı Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, hane halkının tasarruf alışkanlığını artırmak için "Konut Hesabı" uygulamasını başlatacaklarını söyledi.

Van Merkez Şerefiye TOKİ Evleri başvuruları 11 Nisan'da başlıyor!

Daire tiplerinin 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde peşinatlar 10 bin 639 liradan başlıyor. Van Merkez Şerefiye TOKİ Evleri başvuruları 11 Nisan'da başlıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru dönemi!

Ödemelere göre 144 aya varan vade sağlanan projede aylık taksitler 703 liradan başlıyor. TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuru dönemi 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru işlemleri!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru işlemleri 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 425 adet konutun satışa çıkarıldığı projede ödemelere göre 144 aya varan vade sağlanıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez projesinde daireler 2+1 şeklinde tasarlandı.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru dönemi!

Toplamda 425 adet konutun yer aldığı projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru dönemi 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak.

Şerefiye hesabı Haberi

Şerefiye hesabı

Şerefiye hesaplama programı nedir?

Aynı çatı altında bulunan, aynı özelliklere sahip fakat manzara ve cephe farkından dolayı daire fiyatının artmasına ve yükselmesine şerefiye deniyor. Bu tür özellikleri bir dairenin şerefiye değerini belirliyor.


Şerefiye bedeli, manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı dairelerin fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Mesela; aynı katta yer alan ve aynı özelliklere sahip olan iki farklı dairenin şerefiyeleri farklı olabiliyor.  Şöyle ki; dairenin biri  hoş bir manzaraya bakıyor fakat diğer daire bir sokağa bakıyor. Bu şekilde aynı özelliklere sahip olan iki dairenin şerefiye değeri manzaralı dairede fazla oluyor ve daire fiyatını, kirasını etkiliyor.  Şerefiye değeri doğru hesaplanmadığı takdirde haksızlıklara sebep olabiliyor. Peki, şerefiye hesaplama programı nedir?


Şerefiye hesaplama programı sistem sayım programı olarak...