13 / 05 / 2024

Şerefiye farkı nasıl belirlenir

Şerefiye farkı nasıl belirlenir

Bir binada yer alan daire ve işyerlerinin fiyat farkının olması, şerefiye farkının bulunmasından kaynaklanıyor. Peki buna göre şerefiye farkı nasıl hesaplanır? İşte şerefiye farkı hesaplama kriterleri...

Şerefiye farkı nedir?

Sistem Sayım programına tüm verilerin girilmesi ile hesaplamaları yapılan şerefiye farkı ne ifade ediyor? Şerefiye farkı nasıl belirleniyor? Şerefiye farkı nedir? İşte sorularınızın detaylı yanıtı...

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

Su borusu tamirlerini evde yapmanız mümkündür. Plastik veya metal fark etmeksizin bazı malzemeleri kullanarak tamir edebilirsiniz. Peki su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir ve hangi malzemeler kullanılır? İşte çatlak su borusunun tamir yöntemleri ile ilgili bilgiler...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Gayrimenkul danışmanları Kovid-19 sürecinde nasıl hareket etmeli?

Koronavirüs salgını sürecinde gayrimenkul danışmanları nasıl hareket etmeli? Gayrimenkul Danışmanı Onur İrtem, "Konfor alanınızın dışına çıkın, fark yaratın" dedi...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye deniyor. Peki, şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkan rant vergisi, şerefiye vergisi olarak da nitelendiriliyor. Peki, şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

İmar rantı nasıl uygulanır?

Arsanız için imar değişikliği isterseniz, önceki değerle yeni değer arasındaki farkın tamamını imar rant vergisi olarak ödemeniz gerekiyor. Peki, imar rantı nasıl uygulanır?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Şerefiye farkı nasıl belirlenir Haberi

Şerefiye farkı nasıl belirlenir

Şerefiye farkı nasıl hesaplanır?

Şerefiye farkı, işyerleri için de geçerli olmak üzere aynı çatı altında bulunan konutların bazı kriterler nedeni ile, daire bedellerindeki meydana gelen farka deniyor. Peki, şerefiye farkı nasıl hesaplanır?


Şerefi farkı hesaplamaları, dairelerin belli kriterler baz alınarak oluşan farkların karşılığının hesaplanması sonucu yapılıyor. Söz konusu şerefiye kriterleri şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye farkı hesabı

Şerefiye farkı yukarıda belirtilen verilerin sistem sayım programına kaydedilmesi sonucu hesaplanıyor. Hesaba katılacak diğer gerekli veriler şu şekilde sıralanıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye farkı ortaya çıkıyor.


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam...