03 / 05 / 2024

Serik'e 15 bin kişilik stad müjdesi!

Serik'e 15 bin kişilik stad müjdesi!

Antalya Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, ''10-15 bin kapasiteli bir stadyum yapmak istiyoruz. Buraya gelen takımlarımızdan büyük takımlarımız aralarında maç yapacak olsa doğru düzgün bir stadyumumuz yok'' dedi. 



Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Serik'e bağlı Belek Beldesi için Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, spor yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan 15 bin kişilik stad için müjde verdi.


"GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN BAK'IN DESTEĞİ İLE BUNLARI YAPACAĞIZ"

İlçede stadyum ve salon eksikliği yaşandığını belirten Çalık, "Biz bunun eksikliğini gördük. İlçe olarak yeni uyguladığımız imar alanları bünyesinde yaklaşık 40 dönümlük spor alanı oluşturduk. Bu alanda da 10-15 bin kapasiteli bir stadyum yapmak istiyoruz. Çünkü buraya gelen takımlarımızdan büyük takımlarımız aralarında maç yapacak olsa doğru düzgün bir stadyumumuz yok. Antalya'ya gidilmesi gerekir ki Antalya'da biraz mesafeli.


"SERİK VE BELEK BÖLGESİNE ÖNCELİKLE BİR STADYUMA ve BİR KAPALI SPOR SALONUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Ama bu bölgede bir stadyum yaptırabilirsek burada resmi turnuvalar düzenleyebiliriz. Aynı zamanda kapalı spor salonumuzun olmamasından dolayı basketbol, hentbol diğer branşlardaki takımlar gelemiyor. Çünkü saha yok; alt yapı yok. Bir özel otelde var ancak o da yeterli olmuyor. Serik ve Belek bölgesine öncelikle bir stadyuma, bir kapalı spor salonuna ihtiyacımız var. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, bize bu konuda destek verebilirse çok memnun oluruz. Bakanımız, hakemlerle ilgili toplantı için geldiğinde bu konuyu arz ettik ve biz daha önceden de projemizi sunmuştuk. Buraya iki tane saha kazandırabilirsek bölgenin alt yapısına büyük bir katkı sağlamış oluruz. Bunu sayın bakanımızın desteğiyle yapacağız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön