23 / 11 / 2024
fuzul

Sertrans Logistics, yeşil bina sertifikasını bekliyor!

Sertrans Logistics, yeşil bina sertifikasını bekliyor!

Sertrans Logistics, geçtiğimiz Ekim ayında Hadımköy ' de hizmete giren 42 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni lojistik merkezini yeşil bina konseptiyle inşa etti...




Sertrans Logistics, geçtiğimiz Ekim ayında Hadımköy'de hizmete giren 42 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni lojistik merkezini yeşil bina konseptiyle inşa etti. Hadımköy'deki yeni merkezini, inşaat planlarından başlayarak enerji modellemesinden, gün ışığı simülasyonuna vanncaya dek tamamen ekosisteme uyumlu hale getiren firma, uluslararası alanda LEED sertifikasyonu olarak bilinen 'Yeşil Bina Sertifikası' için merkezi Amerika'da bulunan US Green Building Council'a gerekli müracaatlarını yaptı. 



Faaliyetlerini 'yeşil lojistik' çerçevesinde sürdürüyor Doğal kaynakları koruma prensibiyle tüm lojistik faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemeye çalışan firma, tüm faaliyetlerini yeşil lojistik' uygulamaları çerçevesinde ele alıyor. Yeşil lojistik yaklaşımına, öncelikle yaptığı tüm faaliyetleri ölçümlemekle başlayan Sertrans, karbon ayak izini ölçüp, atmosfere salimini yaptığı gaz miktarını düşürecek uygulamalr üstünde duruyor. Bu kapsamda 2013 yılında, bir önceki yıla oranla karayolu kullanım oranım yüzde 39 azaltan firma, anılan dönemde Ro-Ro kullanımına ağırlık verdi, hem yakıt tasarrufu sağlayan hem de karbondioksit salınımını azaltan firma, böylece sadece 2013 yılında yaklaşık 10 bin ağaçlık bir ormanın yok olmasını önlemiş oldu. Yine 2013'te araç bakımlarından kaynaklı 2 bin450litre atık motor yağım, 60 kilogramdan fazla kontamine atığı ve 25'e yakın hurda aküyü Tehlikeli Atık Toplama Lisansı'na sahip firmalara veren Sertans Logistics, çevre kirliliğine karşı geri kazanım politakası benimsedi. 

Sertrans Logistics Genel Müdürü Nilgün Keleş, "Zorunlu karayolu faaliyetlerimiz için öz mal araç filomuzun tamamının, AB'nin karbondioksit emisyon standartlarına uygun olarak Euro/5 ve Euro/6 normlarında olmasını önemsiyoruz. Filomuz, uluslararası standartlar gereği kabul görmüş, çevreye en az zararı veren motorlara sahip" dedi. Araçlarında, nitrojen oksit gibi zararlı egzoz gazlarım su buharı ve zararsız nitrojene dönüştüren sentetik üre solüsyon kullanan firma, ömrü tamamlanmış lastikleri geri dönüşüme vererek, doğaya karışmadan yeniden geri kazanılmasını sağlıyor. Firma, bu kapsamda 2011'den beri LASDER'e geri kazanım için 12 bin 500 kilogram lastik kazandırdı.


Dünya Yeşil Ekonomi


Geri Dön