29 / 04 / 2024

Servet GYO Almanya'da 60 milyon euroya tesis aldı!

Servet GYO Almanya'da 60 milyon euroya tesis aldı!

Sinpaş Holding'in en genç firması Servet GYO, yurtdışındaki ilk yatırımını Almanya'nın finans merkezi Frankfurt'a yaptı. Şirket, 60 milyon euro yatırımla Avrupa Merkez Bankası'na komşu, 291 bin 159 metrekarelik bir ticari kompleks satın aldı...




Sinpaş'ın iştiraki Servet GYO, Almanya'da 60 milyon euroya aldığı kompleksle Avrupa Merkez Bankası'na komşu oldu. Tesisten 15 milyon euro kira gelecek.


Sinpaş Holding'in en genç firması Servet GYO, yurtdışındaki ilk yatırımını Almanya'nın finans merkezi Frankfurt'a yaptı. Şirket, 60 milyon euro yatırımla Avrupa Merkez Bankası'na komşu, 291 bin 159 metrekarelik bir ticari kompleks satın aldı. 


İNGİLİZ FONDAN SATIN ALDIK


Servet GYO Genel Müdürü Sefa Çelik, şehrin doğuyu batıya bağlayan lojistik özelliğinden esinlenerek, OST-WEST'i kısaltarak, OSWE ismini verdikleri merkezi, bir İngiliz fondan satın aldıklarını belirterek, "OSWE ticari bir kompleks. Lojistik merkezi, depolama, ofis, perakende alanları ve ticari alanlardan oluşuyor. BLG Logistic, Universium Incasso, Mobellum ve Rene Sola mevcut kiracılar arasında" dedi. 


EK İNŞAAT HAKKIMIZ VAR    


Merkezin yüzde 27'sinin dolu olduğunu belirten Çelik, "Şu anda 150 bin metrekare alan için daha Türk ve yabancı firmalarla görüşüyoruz. Yılsonunda doluluk oranımızın yüzde 35'e, kira gelirimizin ise 4 milyon euroya çıkacağını öngörüyoruz. Merkez tamamen dolduğunda ise 15 milyon euroluk kira beklentimiz var" diye konuştu. Çelik, komplekste ek inşaat haklarının da bulunduğunu belirterek, "İleride bu hakkımızı da  kullanmayı düşünüyoruz" diye devam etti.    


HEDEFİ 10 YILDA EN BÜYÜK GYO OLMAK


Çelik, yatırım için Frankfurt'u seçmelerinin nedenini ise şöyle açıkladı: "Frankfurt Avrupa'nın en önemli sanayi, ticaret ve finans merkezi. Lojistik konumu ve sunduğu ulaşım imkanları çok etkili." 

Servet GYO hakkında da bilgi veren Çelik, "BİST'te Sinpaş bünyesindeki 3 GYO'nun portföy değeri 4 milyar TL. Servet GYO, Sinpaş'ın en genç şirketi ve 200 milyon TL'lik portföyü var. Hedefimiz 10 yılda Türkiye'nin en büyük GYO'su olmak"  dedi.



Akşam


Geri Dön