09 / 05 / 2024

Sevkiyat duruyor! Doğalgaz üç günlüğüne kesilecek!

Sevkiyat duruyor! Doğalgaz üç günlüğüne kesilecek!

Kuzey Akım boru hattı üzerinden Almanya’ya taşınan Rus doğal gazı üç günlüğüne kesilecek.



Kuzey Akım boru hattı üzerinden Almanya’ya taşınan Rus doğal gazı üç günlüğüne duracak. Kuzey Akım’ın Nord Stream AG’nin paylaştığı verilerde, Kuzey Akım boru hattı üzerinden 31 Ağustos ila 2 Eylül tarihlerinde doğal gaz sevkiyatı gerçekleştirilmesinin planlanmadığı açıklandı.

YAPTIRIMLARDAN DOLAYI DURDURULDU

Gazprom 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, Kuzey Akım boru hattı üzerinde çalışan tek kompresör ünitesindeki bakım onarım nedeniyle 31 Ağustos'tan itibaren üç günlüğüne doğal gaz akışının durdurulacağı bildirilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bugün yaptığı açıklamada, doğal gaz sevkiyatlarının yaptırımlardan ötürü durduğunu iddia etti ve bu işin faturasının vatandaşa kesildiğini savundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Avrupalı politikacıların attıkları siyasi adımlar nedeniyle vatandaşların çok fazla para ödemek zorunda kaldığını söyledi. Gazprom, boru hattında kullanılan çeşitli parçaların bakımının yaptırımlar nedeniyle yapılamadığı gerekçesiyle boru hattından gönderilen doğal gaz miktarını yaklaşık yüzde 80 düşürmüştü.

Sevkiyat duruyor! Doğalgaz üç günlüğüne kesilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön