02 / 05 / 2024

Şeyh Zeki Yamani'nin gözü Gaziantep'teki Rumkale'de!

Şeyh Zeki Yamani'nin gözü Gaziantep'teki Rumkale'de!

Suudi Arabistan Eski Petrol Bakanı Şeyh Zeki Yamani, Fırat baraj gölü içinde kalan tarihi Rumkale'de otel yapmayı planlıyor. konuya ilişkin açıklamayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey yaptı



Suudi Arabistan Eski Petrol Bakanı Şeyh Zeki Yamani, Fırat baraj gölü içinde kalan tarihi Rumkale'de otel yapmayı planlıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentin daha fazla gelişmişlik seviyesine erişmesi için kendilerine bir vizyon çizdiklerini ifade ederek, insanların yaşam standardını yükseltmek ve sosyo-ekonomik seviyesini artırmak istediklerini söyledi. Suudi Arabistan Eski Petrol Bakanı Şeyh Zeki Yamani'nin Rumkale'de bir otel yatırımı planladığını bildiren Güzelbey, 'Şeyh Zeki Yamani ve oğlu, şu an burayla ilgileniyor.

15 Aralık'ta bunlar tekrar gelecekler. Buraya bir yatırım yapmak istiyorlar. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun izin verdiği ölçüde buradaki kayaları oyarak bir otel yapmayı planlıyorlar. Hele Zeki Yamani'nin Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te bir turizm yatırımı yapacak olması bana göre şehrimizin marka değerini ve turizm değerini arttırır" dedi.

Yenişafak


Geri Dön