29 / 04 / 2024

Seyyanen zam konusunda yeni gelişme! Herkes bunu merak ediyor!

Seyyanen zam konusunda yeni gelişme! Herkes bunu merak ediyor!

SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payıyla beraber 6 aylık zammı da içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen yasayla beraber, en düşük memur maaşlı 22 bin TL'ye yükseldi. Peki, Seyyanen zam iki haftalık maaş farkına yansıyacak mı? İşte detaylar



TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen torba yasayla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklilerine zam müjdesi resmen netleşti. Emeklilerin aylıklarına enflasyon ve refah payı ile birlikte 6 aylık yüzde 25 zam yapılacak.

Minimum memur maaşını 22 bin TL'ye çıkaran, memura 8 bin 77 TL seyyanen ek zam öngören, SSK ve Bağ-kur emekli sandığı emeklilerine enflasyon ve refah payıyla beraber 6 aylık zammı da kapsayan kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Seyyanen zam konusunda yeni gelişme! Herkes bunu merak ediyor!

SEYYANEN ZAM 14-15 GÜNLÜK FARK YATAR MI?

Seyyanen zamma yönelik sorgulanan bir diğer konu ise zammın hangi tarihten itibaren geçerli olacağı oldu. Memur maaşlarında iki haftalık farkın aylıklara yansıtılacağı tahmin ediliyor. Normal koşullarda 1 Temmuz’dan itibaren memur maaş zam farkları hesaplanır. Fakat seyyanen zam konusunda durum biraz farklı. Zira, meclise sunulan yasa tasarısında seyyanen zammın geçerli olacağı tarihin 15 Temmuz olacağı aktarılıyor.

İşte konuya ilişkin diğer detaylar...


Geri Dön