29 / 04 / 2024

Sezon Pirinç, Edirne'de 3 milyon dolarlık depo kuruyor!

Sezon Pirinç, Edirne'de 3 milyon dolarlık depo kuruyor!

3 milyon dolarlık deponun inşaatı mart ayında başladı. Başkanı Mehmet Erdoğan, lisanslı depoculuğun üreticiye önemli avantajlar getireceğine dikkat çekerek, sistemin vadeli işlemler piyasasına geçişin ilk adımı olduğunu vurguladı...



Sezon Pirinç, üretim yaptığı Edirne'de, lisanslı depo kurmaya hazırlanıyor. 3 milyon dolarlık deponun inşaatı mart ayında başladı. Başkanı Mehmet Erdoğan, lisanslı depoculuğun üreticiye önemli avantajlar getireceğine dikkat çekerek, sistemin vadeli işlemler piyasasına geçişin ilk adımı olduğunu vurguladı.
Erdoğan, deponun inşaatına martta olduğunu dile getiren Erdoğan, "Teslim aldığımız ürüne karşılık üreticiye bir ürün senedi tanzim edip vereceğiz. Üretici isterse ürün senedine karşılık bankadan kredi alabilecek. Bu sistemde üretici ürünü satarken senedini de satıyor" diye konuştu.
Sezon Pirinç, Trakya Bölgesi'nin ilk lisanslı deposunu 3 milyon dolarlık bir yatırımla Edirne'nin İpsala İlçesi'nde açacak. Sezon Pirinç Yönetim Kurulu başladıklarını, 22 bin 500 ton kapasiteye sahip olacak lisanslı deponun 14 dönüm arazi üzerine kurulacağını ifade etti Lisanslı depoculuğun devletin kontrolünde 'En iyi pilav' için büyük yarışma! Sezon Pirinç'in VVorldfood istanbul 2013 fuarındaki standında bir araya gelen eski Beşiktaşlı futbolcu Pascal Nouma ile Kadir Çöpdemir en iyi pilavı pişirmek için yarıştı.


Habertürk

Geri Dön