30 / 04 / 2024

Emekliye ek zam Meclis'te kabul edildi...

Emekliye ek zam Meclis'te kabul edildi...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki yükselişin yüzde 49.25’e çıkarılmasına ilişkin madde Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.



AK Parti’nin vermiş olduğu önergenin kabul edilmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının yükselişine ilişkin 7. madde de değişikliğe gidilerek yüzde 42.57 olan yükseliş oranı yüzde 49.25’e kadar çıkarıldı.

Emekli aylıklarındaki artış ile ilgili istihdama dönük düzenlemelerin yer aldığı yasa teklifinin görüşmelerine Meclis’te devam ediliyor. Yasa teklifinin görüşmeleri bu gece tamamlanarak oylanacak. Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından bir hafta içerisinde farklar hesaplara yatırılacağı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ilave yüzde 5 oranında artış yapılacağı açıklamasının ardından artış oranı Plan Bütçe Komisyonunda yüzde 37.57’den yüzde 42.5’e çıkarılmıştı. Fakat, daha sonra SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının memur emeklilerinin aylıklarıyla eşitlenerek aradaki farkın kaldırılmasına karar verildiği belirtildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde 49.25’e yükseltiyoruz” açıklaması ile artışı duyurmuştu.

Emekliye ek zam Meclis te kabul edildi...

KÖK MAAŞ NEDİR?

Emeklilerin kazançlarına göre hesaplanan ve net miktarı da gösteren kök maaş, emekli maaşının ham hali demektir. Buna göre, en düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltilmektedir.

KÖK MAAŞ NASIL HESAPLANIR?

Kök maaşı bulmak için değişik yöntemler kullanılmaktadır. e-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarını basit şekilde tespit edebiliyor. Öte yandan, SSK'dan emekli olanlar, e-Devlet'e giriş yapıp "arama" kısmına 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor. Daha sonra karşılarına gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkarması gerekiyor. Böylelikle kök maaş ek ödeme dahil öğrenilmiş oluyor.

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde! En düşük emekli maaşı resmen 10 bin TL! Meclis'ten geçti!  

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..


Geri Dön