02 / 05 / 2024

SGK, Merzifon hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi!

SGK, Merzifon hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi!

Kısa süre faaliyete geçirilen SGK Merzifon İlçe Müdürlüğü hizmet binasının açılış töreninde konuşan İlhan, sosyal güvenlik reformunu vatandaşların desteğiyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, değişiklikler yaptıklarını söyledi...




Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, sosyal güvenlik reformunun olumlu etkilerini görmeye başladıklarını söyledi.


Kısa süre faaliyete geçirilen SGK Merzifon İlçe Müdürlüğü hizmet binasının açılış töreninde konuşan İlhan, sosyal güvenlik reformunu vatandaşların desteğiyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, reform niteliğinde değişiklikler yaptıklarını anlattı.


"Sosyal güvenlik reformunun olumlu etkilerini görmeye başladık" diyen İlhan, şöyle devam etti:


"Bunun mutluluğu ve sevinci içindeyiz. İnancımız şu ki gelecek yıllarda çok daha iyi sürdürülebilir sosyal güvenlik sistemini biz de çocuklarımıza, torunlarımıza, ülkemizin geleceğine kazandırmış olacağız. Bu tarih itibarıyla bile prim gelirlerimizin giderleri karşılama oranlarının geçmiş yıllara oranla çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Açıklarımızın gayrisafi yurtiçi hasılaya oranla azaldığını görüyoruz. Gerçekten reformun etkilerini, meyvelerini almaya başladık.''


- Kayıt dışı ile mücadele


Kayıt dışı ile mücadelelerinin sürdüğünü belirten İlhan, "Tüm vatandaşlarımızın bu noktadaki farkındalığının artması tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bizlere vereceği destek ile hep birlikte aşacağız, kayıt dışı istihdam oranlarımızı şimdiden yüzde 36'lara çektik. Gelecekte de daha aşağılara çekmeyi hep birlikte başaracağız'' diye konuştu.


SGK'dan memnuniyet oranlarının da giderek arttığına dikkati çeken İlhan, reform öncesi olumsuzlukları hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bugün SGK, 47 milyar TL'yi yıllık sağlık harcamalarına harcamaktadır ve giderek artan bir oranda. Teminat paketimiz son derece geniş. Genel sağlık sigortası gibi sosyal güvenlik reformuyla birçok dünya ülkesinin gıptayla baktığı sistemi geliştirdik ve hayata geçirmiş olduk. Herkes sağlık sisteminden mümkün olduğunca eşit ve erişebilir oranda hizmet alabilmektedir. 18 yaşına kadar bütün çocuklarımız sağlık hizmetinden gelir durumları ne olursa olsun faydalanabilmektedir. Bunlar çok ciddi reformlar ve bunları hep birlikte başardığımıza inanıyorum. Fiziksel mekanlarımız da hizmetin kalitesini artırmak adına çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi. 467 merkezin açılışını gerçekleştirdik.


Sosyal güvenlik hizmetini vatandaşımızın ayağına götüreceğiz. Bu ayın sonunda İstanbul'da fuarda tanıtımını yapacağımız, 'insansız SGM' dediğimiz, aslında uzaktan, bir anlamda insansız değil ama Alo 170 hattında çalışanlarımızın bilgisayar üzerinden tüm sosyal güvenlikle ilgili sorulara cevap verebileceği sistemin pilot çalışmalarına bu ayın sonu itibarıyla başlamış olcağız."


- SMS ile reçete dönemi


SGK'nın e-devlet alanında diğer kamu kuruluşları arasında önemli bir konumda olduğunu ifade eden İlhan, "E-reçeteye geçtik. Artık tüm vatandaşlarımız kağıt ortamında değil, numara ile ilaçlarını alabilmektedirler. Bunun bir adım ötesine geçtik. Online SMS yoluyla artık reçete numaraları telefonlarınıza gelecek. Üzerinde çalıştığımız proje artık doktorunuzun kaç ilaç yazdığını ve eczaneden ne kadar ilaç alacağınızı görebileceksiniz. Biz de doktorunuzun yazdığı ilaç ile aldığınız ilaç sayısının birbirleriyle uyumlu olup olmadığını izleyebileceğiz" diye konuştu. 


Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'yı tek çatı altında birleştirdiklerini ancak veri tabanını halen birleştiremediklerine dikkati çeken İlhan, "SEGEP gibi çok önemli bir prejemiz var. Güvenlik Entegrasyon Projesi. Şu anda yoğun şekilde çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılının sonunda artık çok daha hızlı şekilde emekli aylıkları bağlanabilecek. Bugün de çok iyi bir noktaya geldik ama bunu çok daha kısa sürelere indirmeyi hedefliyoruz ve inşallah 2015 yılının sonunda bunu da gerçekleştirmiş olacağız"'şeklinde konuştu.


- Amasya Valisi Çomaktekin


Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise SGK'nın vatandaş odaklı çalıştığını söyledi.


''Vatandaşımız hizmetin en güzeline layıktır" diyen Çomaktekin, "Hizmeti yerinde ve en kısa sürede görmelidir. Türkiye Cumhuriyetinin gerçek anlamda sosyal hukuk devleti olduğunu yaşayarak, hissederek, bu hizmeti alması bizim açımızdan manidardır. Bu SGK binasının Merzifon'a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.


AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve eski Amasya Milletvekili Akif Gülle ise amaçlarının vatandaşlara hızlı ve kaliteli hizmeti yerinde sunmak olduğunu ifade etti.


SGK'nın yaptığı hizmetleri "devrim" olarak nitelendiren Gülle, AK Parti hükümetleri öncesinde vatandaşların sağlık hizmetleri konusunda yaşadığı olumsuzlukları hatırlattı.


Konuşmaların ardından protokoldekiler, açılışını yaptıkları yeni hizmet binasını gezdi. 



AA


Geri Dön