04 / 05 / 2024

SGK resmen açıkladı! Karşılıksız 3 bin 984 lira verilecek!

SGK resmen açıkladı! Karşılıksız 3 bin 984 lira verilecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu, son zamanlarda sıkça gündeme gelen kadın istihdamı için düğmeye bastı. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Sosyal Güvenlik Kurumu, son zamanlarda sık sık  gündeme gelen kadın istihdamı için düğmeye bastı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" dahilinde toplamda 4 bin kadın işverene hibe desteği sağlanacak.

Söz konusu konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, şartları taşıyan tüm kadın işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini kaydetti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, milyonlarca kişinin merak ettiği proje dahilinde söz konusu, şartları taşıyan kadın işverenlere 2022 yılı için aylık 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini müjdeledi.

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen toplantıda önemli açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  Başkanı Cevdet Ceylan, kadınların iş gücüne katılımının son derece önem taşıdığını kaydetti. Ceylan yaptığı açıklamada, dünyada ve Türkiye'de kadınların istihdamda erkekler kadar yer alamadıklarını bildirdi.

SGK resmen açıkladı! Karşılıksız 3 bin 984 lira verilecek!

KADINLARDAKİ KAYIT DIŞI İSTİHDAM ORANI DÜŞTÜ MÜ?

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kadınlarda söz konusu istihdam oranlarının 2020 verilerine göre, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ülkelerinde yüzde 48, ülkemizde yüzde 26 ve AB ülkelerinde yüzde 62 olduğunu kaydeden Ceylan şunları dile getirdi:  "Kadınların kayıt dışı istihdam oranlarının ülkemizde oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı istihdam, 2002'de yüzde 52 seviyesindeyken bugün yüzde 27 seviyesine inmiş durumda. Son 10 yılda kadınlarda kayıt dışı istihdam oranı 21 puan, erkeklerde 10 puan düşüş olmuş. Son 10 yılda kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınmasında kadınlar önemli bir yer tutmuş. 'Küçük ölçekli işletmeler' dediğimiz, 10 ve daha az işçinin çalıştığı iş yerlerinde kayıt dışılığın daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu, ülkemizde yüzde 54 seviyesinde."

Ceylan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu sosyal güvenlik sisteminde kadınlara daha önce getirilen avantajları hatırlatarak, 2002 yılında yaklaşık olarak 1 milyon olan kadın sigortalı sayısının bugün 5 milyona çıktığını bildirdi.

SGK resmen açıkladı! Karşılıksız 3 bin 984 lira verilecek!

"PROJEYLE KADINLAR DESTEKLENECEK"

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Cevdet Ceylan şunları dile getirdi: "Projenin temeli, girişimci kadınların yanlarında edecekleri ilave kadın istihdamına destek sağlamak. Projeyle hem kadın işverenlerimiz hem de yanlarında ilave istihdam edecekleri kadınlar desteklenecek. Projenin kapsamı, 9 ve daha az işçi çalıştıran iş yerleri olacak." 

Cevdet Ceylan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projenin başkent Ankara, mega kent İstanbul, Denizli, Aydın, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da uygulanacağını kaydederek, konu ile ilgili başvuruların 21 Şubat 2022 tarihinde başladığını bildirdi.

Söz konusu projenin, Avrupa Birliği ile iş birliğinde hayata geçirildiğini ve SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü kaydeden Ceylan, "Proje kapsamında, 4 bin kadın işverenimize destek sunacağız, 4 bin de kadın sigortalı istihdam edilmiş olacak. Projeden yararlanmaya hak kazanan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak." şeklinde konuştu.

SGK resmen açıkladı! Karşılıksız 3 bin 984 lira verilecek!

YENİ KURULAN İŞLETMELER BU DESTEKTEN FAYDALANABİLECEK Mİ?

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuyla ilgili merak edilen sorulara açıklık getiren SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç proje dahilinde verilecek olan hibe desteğine ilişkin soru ile ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Ülke genelinde belirlenecek 4 bin kadın girişimcinin, bir önceki yıl ortalama sigortalı sayısına ilave olarak alacakları bir kadından dolayı 20 ay süreyle 2022 yılı için 3 bin 984 lira hibe desteğini vermiş olacağız. Yani her bir kadın girişimci için bir kadın ilave istihdamı sebebiyle bu desteği sağlamış olacağız. Kadınlar tarafından yeni kurulan işletmeler de bu destekten faydalanabilecek." 

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, İŞKUR desteklerinden yararlanmanın bu proje dahilinde sağlanan destekten faydalanmaya engel olup olmayacağı ile ilgili olarak şunları dile getirdi:  "Yok. Proje kapsamında ilave olarak işe alınacak bir kadın, diğer istihdam teşviklerinden de yararlanma şartlarını taşıyorsa onlardan da yararlanma imkanına sahip olacak." 

Erken emeklilik için SGK'dan yeni formül açıklandı! İşte ayrıntılar...

Bitcoin geri döndü: 43 bin doları aştı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön