10 / 05 / 2024

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 



"Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmelik" çerçevesinde, taşınmazın açık artırma ilanı, kurumun internet sitesinde yayımlanacak ve buradan "Elektronik Satış Portalı"na erişim imkanı olacak. 

Taşınmazın satış ilanı, kurumun internet sitesine ek olarak ilgili mevzuat hükümleri kapsamında Basın İlan Kurumu İlan Portalı'nda, Resmi Gazete'de bir defa, yerel gazetede ve Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek 3 gazeteden birinde 2 kez bulunacak.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

İlk ilan ihaleden en az 10 gün, son ilan da ihale tarihinden en az 5 gün önce yayımlanacak. 

Açık artırma şartnamesinde ve ilanında, taşınmaza ilişkin bütün bilgilere yer verilecek. 

Bu kapsamda, ihale komisyonu, İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı'nda görevli bir şube müdürü başkanlığında, bir teknik personel, ilgili birimden 2 personel ile Strateji Geliştirme Başkanlığı'ndan, ilgili başkanlık tarafından belirlenecek uzman düzeyinde bir personelden meydana gelecek. 

Komisyon, üye tam sayısıyla toplanacak ve oy çokluğu ile karar verecek. 

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Açık artırmaya katılabilmek için taşınmazın tahmini satış değerinin yüzde 5'ini aşmamak şartıyla İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığınca belirlenecek tutardaki teminat bedelinin, ihale ilan metninde bulunacak başvuru süresinin dolumuna kadar kurum hesabına yatırılması zorunlu tutulacak. 

Açık artırma, isteklilerin ihaleye başvuru esnasında verdikleri ilk teklifler içerisindeki tahmini satış değerinden aşağı olmayacak şekilde, en yüksek bedel üzerinden ilanda belirlenen gün ve saatte İnşaat ve Emlak Daire Başkanı tarafından onay verilmesinden sonra "Elektronik Satış Portalı"nda başlatılacak.

Artırmanın sona erdiği gün ve saatte şartların sağlanması durumunda taşınmaz, en yüksek teklif verene satılabilecek. 

En yüksek teklifi sunan istekli, ihale sonucunun yetkili organ tarafından onaylanması sonrası kendisine tebliğ edildiği tarih itibarıyla 30 iş günü içinde ihale bedelini kurum hesabına ödemekle yükümlü tutulacak.

Bu yönetmelikte hüküm bulunmayan durumlarda 10 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlar Yönetmeliği" hükümleri uygulamaya alınacak. 

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Elinde avucunda 1 gramı bile olan çabuk bakın! 15 Nisan 2023 altın fiyatları

Aile destek ödemesi Nisan ayı ne zaman hesaplara yatacak? Aile destek ödemesi alanlar şimdi bakın! 

Merkez Bankası resmen duyurdu! Doların ne kadar olacağı 30 gün önceden belli oldu! Doları olanlar bu rakama hazır olsun!


Geri Dön