Kent Haberleri

SGK uzmanından emeklilik hayali kuranlara flaş uyarı! Maaş farkı için yeni bir formül geliyor!

Önümüzdeki yıl emekli olmayı planlayan binlerce kişi, yüksek enflasyon sebebiyle maaşlarında ciddi kayıplar yaşama endişesi taşırken, söz konusu bu mağduriyetin önüne geçmek amacıyla hükümetin üzerinde çalıştığı yeni bir formül gündemde.

Önümüzdeki sene emekli olmayı planlayan binlerce kişi, yüksek enflasyon sebebiyle maaşlarında ciddi kayıplar yaşama endişeleri taşıyor. Konu ile ilgili olarak önemli açıklamar yapan uzmanlar, 2024' yılında emeklilik dilekçesi verenlerin, 2025 yılında dilekçe verecek olanlara göre yüzde 30 daha yüksek maaş alacağını söylüyor. Söz konusu bu durum, 2025 yılında emekli olacak kişilerin ömür boyu alacakları maaşlarda ciddi bir fark yaratacak. Fakat söz konusu bu mağduriyetin önüne geçmek için hükümetin üzerinde çalıştığı yeni bir formülün gündemde olduğu belirtildi. 


2025 YILINDA EMEKLİ OLANLAR YÜZDE 30 DAHA AZ MAAŞ ALABİLİR ENDİŞESİ

Sözcü'de yer alan habere göre önümüzdeki sene emekli olmayı planlayan kişiler, enflasyonun düşüş eğilimine girmesiyle beraber önceki senelere göre yüzde 30 oranında daha düşük maaş alacak. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu bu fark, emeklilerin ömür boyu alacağı maaşlarda önemli bir etki yaratacak.

2024 YILINDAKİ PARAMETRELER 2025 YILINDA UYGULANABİLİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu farkın giderilmesi için çeşitli çözüm önerileri üzerinde çalışıldığını söyledi. İsa Karakaş, "2025'te emekli olacaklar için, 2024'teki güncelleme katsayısının baz alınması veya katsayı sisteminin devreye sokulması gibi senaryolar konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

İsa Karakaş, hükümetin değerlendirdiği formüller arasında 2024'te emekli olanlar için avantaj sağlayan güncelleme katsayısının 2025'te de uygulanabileceğini belirtti. "Bu sayede, 2025 yılında emekli olacaklar da 2024'teki güncelleme katsayısı üzerinden maaşlarını alabilir," dedi.

EMEKLİ SANDIĞI SİSTEMİ SSK VE BAĞKUR'A DA UYGULANABİLİR

İsa Karakaş yaptığı açıklamada Emekli Sandığı sisteminin enflasyon karşısında daha az etkilendiğini dile getirerek, benzer bir modelin SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için de hayata geçirilebileceğini söyledi. Söz konusu bu çözümün hayata geçmesi, önümüzdeki sene emekli olacakların yaşadığı mağduriyeti büyük ölçüde giderebilir.

 

Konut kredisi faizi düştü; konutta talep arttı! Peki bu durum kiracıları nasıl etkileyecek?

Bursa ve Çanakkale'de 545 bin TL'den başlayan fiyatlarla iş yeri ve arsa satılıyor! 

İBB'den büyük fırsat: İstanbul’un 3 ilçesinde konut imarlı arsa satıyor!